Publicat el 04/12/2018

L’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà assegura que Catalunya té més de 250 varietats de formatge i explica que això és degut al fet que molts formatgers elaboren més de 3 varietats de formatges i làctics, alguns fins a 12, la qual cosa representa en el conjunt de tot el territori molta més varietat que a altres zones. A la nostra comarca en concret, hi podem trobar cinc petits productors que ofereixen qualitat i excel·lència:

Formatges Artefor, a Vilassar de Dalt, és una formatgeria molt petita, que elabora formatges de manera tradicional però amb un tacte i treball del tot innovadors. Aposta per un tipus de producte no gaire habitual a Catalunya: formatges de textura cremosa.

Formatges Can Pujol, també a Vilassar de Dalt, va començar la seva activitat el 1980 en una formatgeria molt petita. Deu anys després es van traslladar a un local més ampli on van crear un formatge madurat, el Nevat, que és el seu producte més emblemàtic. La seva llarga trajectòria els ha consolidat a la comarca i ha contribuït a fer que els seus formatges siguin apreciats per gastrònoms de tot el món.

Formatges Vilatzara, a Vilassar de Mar, són una petita empresa familiar que elaboren formatges de manera artesanal, amb llet provinent d’una granja del Montseny on la qualitat està garantida, certificada i controlada. Ofereixen una gran varietat de formatges produïts amb llet de cabra, ovella i vaca.

Can Xicoy, a Arenys de Munt, és una granja amb 400 cabres que produeixen la llet amb què elaboren els seus formatges. Des de la granja-formatgeria treballen amb el màxim rigor i seriositat per aconseguir uns productes de proximitat d’altíssima qualitat i respectuosos amb l’entorn.

Murgó Formatges, a Sant Iscle de Vallalta, va ser fundada per la Sílvia Rodríguez el 2014. La formatgeria elabora formatge de diferents llets procedents de ramats de comarques properes al Maresme. La filosofia de Murgó Formatges és fer productes de qualitat i elaborats amb processos totalment artesanals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari