Publicat el 17/03/2020

Totes les flors transmeten emocions i estats d’ànim a qui les observa. Hi ha flors fresques per regalar o per posar a casa nostra, hi ha rams funeraris que es col·loquen al cementiri per recordar algú estimat… Hi ha flors per a cada moment i, des de l’antiguitat, cada color s’associa a un comportament:

Vermell: és un símbol d’atenció. Com que millora l’estat d’ànim, es considera un color entusiasta i apassionat.

Blau: el color del cel i del mar. És fresc i relaxant. Pot expressar confiança, harmonia, amistat, fidelitat i amor.

Rosa: és el color femení per excel·lència. Adequat per regalar-ne flors a les persones nervioses, perquè els pot calmar els nervis. Reflecteix tendresa, bondat, ingenuïtat i absència de qualsevol mal.

Groc: és un color alegre que estimula la memòria. S’associa a l’estiu i al sol, i la presència de flors d’aquest color ajuda a millorar l’ànim. Però també pot significar egoisme, enveja i odi.

Blanc: és símbol de puresa. S’associa a la netedat. Expressa una idea d’innocència, de pau, remet a la infància i a la calma. Però, en canvi, té un significat contrari a l’Orient, on representa la mort.

Negre: tot el contrari a la llum. Té connotacions de la nit, la mort, la tristesa. Però també té sensacions positives, com la serietat.

Taronja: es considera el color del foc. Significa plaer, festa, alegria…

Gris: és un color que iguala totes les coses i que no influencia en els altres colors. Pot expressar avorriment, desconsol o desànim.

Verd: és el color de la naturalesa. Un color idoni per a la relaxació. Pot expressar desig, joventut, equilibri. I és el color de l’esperança.

Violeta: és un color ostentós, dramàtic. Molt utilitzat entre els advocats i els professionals de la psicologia. Pot significar calma i dignitat, però també violència i agressivitat.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari