Publicat el 20/12/2019

La coneguda ponsètia o flor de Nadal és la planta per excel·lència d’aquestes festes. Solem comprar-ne una de nova cada any, però us donarem uns consells perquè pugueu gaudir-ne anys.

Pel que fa al seu reg, recomanem fer-ho dos cops a la setmana de manera molt subtil, anant amb compte de no mullar les fulles i l’aigua directament a la sorra, no submergida. Si la teniu en un platet per protegir la superfície on es troba, l’heu de buidar per prevenir que es facin malbé les arrels.

Per aconseguir que torni a florir, primer hem d’esperar a finals de gener, quan hagi perdut tota la fulla, i llavors serà el millor moment per a la poda. Per a aquest procés és recomanable fer servir guants, ja que el làtex que desprèn pot ser irritant. Talleu les tiges deixant-les amb una llargada d’uns 10 centímetres. Després de podar-les heu de segellar la ferida amb cera d’espelma.

Fins a l’època de trasplantament, que és a la primavera, l’ideal és ubicar la planta lluny de l’escalfor, i el reg serà més ocasional.

Quan arriba la primavera, com hem dit és el moment de trasplantar-la a un test més gran. És important renovar el substrat. Si a més a més hi afegiu un fertilitzant, obtindrà un extra de nutrients.

El desembre tornarà a florir tan bonica com l’any anterior, però des de finals de setembre fins aleshores haurà de passar entre 12 i 14 hores a les fosques. Hi ha trucs senzills per mantenir-les sense llum: es pot tapar amb un plàstic fosc o amb una caixa de cartró.

És recomanable comprar-les a les floristeries, que és on trobareu el producte més durador i de més qualitat.

Esperem que aquests petits consells us serveixin i pugueu presumir de ponsètia Nadal rere Nadal.

 

Meli Brenes
Floristeria Brenes

Deixa un comentari