Fira de la Vinyala, per als amants dels cargols | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/09/2019

Si t’agrada aquesta especialitat culinària, pren nota: el proper diumenge 15 de setembre se celebra a Òdena la Fira de la Vinyala, la varietat de cargol que viu entre les vinyes de l’Anoia.

Aquest tipus de mol·lusc, també anomenat cargol de les vinyes, és molt apreciat culinàriament a la comarca, per la qual cosa és el producte estrella de la fira.

L’edició d’enguany comptarà amb degustacions, tallers infantils amb cargols, venda d’utensilis per a cuinar-los i moltes més activitats amb aquest producte típic de la zona com a protagonista principal.

Entre els actes previstos hi haurà una degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales elaborats per restaurants d’Òdena i de l’Anoia. També hi haurà vinyales cuinades per endur-se a casa amb carmanyoles que es trobaran a la fira i, per als més menuts, curses infantils de vinyales, jocs de la vinyala i tallers.

La fira també acollirà la Festa de la Verema, on els assistents podran tastar el most resultant del procés; una Mostra de productes i artesania alimentària de l’Anoia; el Mercat del Cargol amb productors de cargols, utensilis com cargoleres, llaunes, cassoles i una Mostra d’arts i oficis vinculats amb el cargol, com cargols de forja o escultures de cargols amb fusta.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari