Fer esports de muntanya és bo per a la salut | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/11/2019

La muntanya és un espai que s’obre a moltes possibilitats. Tant per passar-s’ho bé com per fer-hi activitats saludables. Si t’estimes la muntanya i vols fer exercici físic, gaudint alhora dels més bells paratges, tens diverses opcions esportives al teu abast.

La primera i més coneguda és el muntanyisme, un dels esports més sans que pots realitzar en espais naturals. Et permetrà aconseguir un millor estat físic, sortir de casa i respirar l’aire més pur. A més no comporta molta dificultat, ja que al nostre país, sortosament, no és gaire difícil trobar espais naturals ben a l’abast.

Si no estàs acostumat a fer aquesta activitat esportiva, cal que vagis amb molt de compte. L’esport et permetrà assolir una millor forma física, però t’ho has d’agafar amb prudència. Comença fent una pujada suau i amb el temps aniràs augmentant el nivell de complexitat. A més, en arribar a dalt de la muntanya podràs sentir una sensació de pau com en cap altre lloc. De la mateixa manera, et sentiràs molt bé amb tu mateix, perquè t’hauràs plantejat un objectiu i l’hauràs aconseguit.

Pel que fa al senderisme, cada cop té més seguidors. Consisteix a caminar per rutes situades entre muntanyes. Els experts recomanen començar per itineraris senzills i anar augmentant a poc a poc el nivell de dificultat.

Una variant del senderisme és el trekking. Gràcies a aquesta pràctica esportiva no solament obtindràs una bona forma física, sinó que ajudaràs la teva ment a oblidar els problemes del dia a dia. I mentrestant , veuràs com els teus problemes semblen més petits i t’enganxaràs a aquesta activitat, que consisteix a recórrer a peu llargues distàncies o zones determinades, generalment d’alta muntanya i poc freqüentades pel turisme convencional.

El ciclisme de muntanya també és una activitat amb molts de seguidors, ja que és molt saludable. Com en tota forma d’esport, si s’arriba al límit ha de ser a base d’entrenament i de manera gradual. Per als aspectes tècnics de la bicicleta és bo deixar-se assessorar per professionals, atès que en aquest camp hi ha moltes opcions i possibilitats.

En qualsevol dels casos, l’exercici de muntanya t’ajudarà a mantenir-te en forma i a aconseguir que a poc a poc el teu estat físic millori. Veuràs que cada cop tindràs més resistència, alhora que et recarregues les piles pel fet de sortir de la rutina habitual i dels espais tancats de la teva vida diària.

Redacció La Clau

Deixa un comentari