Publicat el 13/01/2022

Exercicis per prevenir l’epicondilitis o «colze de tennis»

Tot i el nom popular de «colze de tennis» amb què es coneix l’epicondilitis, no és una cosa exclusiva dels jugadors d’aquest esport. Sol aparèixer quan es genera tensió als tendons de l’avantbraç i s’origina, sobretot, quan es fan de manera crònica gestos en què s’estén el canell i se supina l’avantbraç. Produeix un dolor molt molest a la cara externa del colze que pot afectar els moviments del braç.

Un exercici bàsic que es suggereix per prevenir-lo és la torsió d’una tovallola: tan senzill com agafar-ne una amb les dues mans i intentar estrènyer-la.

Un altre exercici és la supinació de l’avantbraç. Consisteix a agafar un objecte, recolzar l’avantbraç sobre una superfície amb el palmell de la mà cap avall i tractar de girar el canell de manera que acabi mirant cap a nosaltres.

Un tercer exercici, molt similar, és l’extensió de canell. Només cal aixecar un pes amb la mà mentre l’avantbraç roman recolzat i el palmell de la mà apunta cap endavant.

El darrer exercici és el contrari que l’anterior: la flexió de canell. S’ha d’intentar que l’avantbraç es mantingui estable mentre el canell es flexiona, aquest cop amb els palmells de les mans apuntant cap a un mateix.

Redacció La Clau
Font: vitonica.com

Deixa un comentari