Publicat el 18/11/2021

Direcció: Chloé Zhao
Interpretació: Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan, Kit Harington,
Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Barry Keoghan, Brian Tyree Henry, Ma Dong-seok,
Lia McHugh, Lauren Ridloff, Haaz Sleiman, Lucia Efstathiou, Harish Patel,
Esai Daniel Cross, Alan Scott, Hannah Dodd, Adrià Escudero, Sebastián Capitán Viveros, Nikkita Chadha, Zain Al Rafeea, Jeff Mirza.
Durada: 94 min / Gènere: Fantàstic, aventures

 

Després de films com Viuda Negra, arriba una nova entrega de la factoria Marvel amb els superherois que donen nom a Eternals, una pel·lícula dirigida per Chloé Zhao, directora guanyadora d’un Oscar per Nomadland.

La cineasta s’endinsa en el cinema de superproduccions d’acció i aventures amb herois amb superpoders sense saber gaire com aportar un enfocament diferent o original a aquest tipus de relats tan codificats. Tenim aquí un extens grup de superherois immortals que acudeixen per protegir la humanitat davant l’atac d’unes bèsties en forma de drac, els Deviants, durant la civilització babilònica.

El film ens presenta un conjunt extens i un ampli catàleg de superherois conformat per la guerrera Thena (Angelina Jolie); la poderosa Sersi (Gemma Chan); l’estrella de Bollywood Kingo (Kumail Nanjiani); la líder espiritual del grup, Ajak (Salma Hayek); Ikaris (Richard Madden), el més antic de la colla i capaç de llançar raigs destructors pels ulls; Gilgamesh (Don Lee), amb una força descomunal als punys; Sprite (Lia McHugh), una heroïna amb aparença de nena; l’inventor Pasthos (Brian Tyree Henry); la ultraveloç Makkari (Lauren Ridloff) i Druig (Barry Keoghan), que pot manipular la voluntat dels altres.

Després d’aquest preàmbul prehistòric i la disgregació del grup esgarriat pel món, la pel·lícula fa un salt en el temps i ens trobem al Londres actual, on Sersi i Sprite fan vida normal, integrades en la societat. Veiem que Sersi viu en parella amb Dane Whitman (Kit Harrington), un humà que treballa al Museu d’Història Natural i que desconeix la faceta de superheroïnes de les noies. Durant una passejada nocturna, reapareix en un canal un malvat drac Deviant amb l’objectiu de caçar les Eternals Sersi i Sprite. En aquesta ocasió les bèsties tornen més poderoses i indestructibles que mai. A partir d’aquí, la trama es desplaça a altres indrets, com Austràlia.

Tot indica que ha arribat un moment d’emergència i comença la crida pel reagrupament dels altres membres dels Eternals per fer front a un sorgiment de maldat i salvar el planeta de la seva devastació segura. Aquest film coral i extremament dispers aborda la interculturalitat i el mestissatge en un grup format per orientals, hindús i anglosaxons, blancs i negres, homes i dones. El film té un caire humanista i idealista que combina amb porcions d’ironia i humor, les corresponents citacions i picades d’ullet i, també, bones dosis d’acció amb escenes espectaculars. Malauradament, el conjunt desprèn certa monotonia i ensopiment.

 

Joan Millaret i Valls · Amic

Deixa un comentari