Publicat el 02/05/2022

Una de les primeres causes que fan que surtin les estries és, diuen, l’embaràs, degut a una hiperextensió de la pell excessiva i un ràpid augment de pes.

 

Un defecte estètic força comú són les estries, unes franges o línies irregulars de la pell que apareixen a l’abdomen, els pits, els malucs, els glutis o altres parts del cos. Solen produir-se per l’estirament de la pell, com a conseqüència d’un embaràs o un augment de pes.

Tot i que no provoquen dolor ni són perjudicials, la manera com fan que es vegi la pell pot resultar poc agradable a algunes persones.

Segons expliquen els experts, a la pell hi ha fibres de col·lagen i elastina, així com de teixit connectiu, que poden esquinçar-se i produir estries. Quan això passa, es veuen de color rosa o porpra, però amb el temps es tornen blanques.

Una de les primeres causes que fan que surtin les estries és, diuen, l’embaràs, degut a una hiperextensió de la pell excessiva i un ràpid augment de pes. És a dir, que acostumen a ser conseqüència que el cos modifiqui el seu volum a un ritme massa ràpid perquè la pell s’hi pugui adaptar.

Per prevenir les estries s’aconsella mantenir la pell ben hidratada tant externament, fent servir cremes i locions, com internament, bevent aigua. Durant l’embaràs, és important utilitzar cosmètics que millorin l’elasticitat de la pell i, si volem perdre pes, haurem d’evitar fer-ho de manera ràpida.

Els tractaments per eliminar les estries funcionen millor en la fase que encara són de color vermellós. Els centres d’estètica ofereixen una àmplia varietat de tractaments, molts dels quals són molt eficaços. Els gels d’àcid hialurònic, d’àcid retinoic i amb làser poden millorar l’aspecte de l’estria de manera lleu o moderada.

Es recomana, això sí, que sempre que es triï un tractament per a les estries es faci servir de manera continuada i, preferentment, acompanyat de lleugers massatges, ja que contribueixen a reactivar la circulació i evitar l’acumulació de líquids.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari