Publicat el 23/12/2020

Ja sigui per la seva senzillesa, per la seva lluminositat o per la calidesa que transmet, el Nadal nòrdic va guanyant terreny any rere any. Cada vegada són més les llars que trien aquest estil a l’hora de projectar la decoració nadalenca i utilitzen un munt de complements inspirats en el Nadal nòrdic. Un dels principals, i que no pot faltar a la decoració nadalenca escandinava, són els estels de l’advent o de Nadal.

Aquestes figures geomètriques són un dels ornaments nadalencs més tradicionals a la majoria de països d’Europa. En el cristianisme, l’estrella representa l’astre que va guiar els Reis Mags fins a Jesús el dia del seu naixement i, a més, simbolitza la fe i la llum, i està associada a l’esperit de celebració.

Les estrelles de Nadal són un element decoratiu molt versàtil, ja que es poden col·locar en molts elements i espais: poden formar part d’una garlanda, ser el centre d’una corona, decorar una finestra i, com no, coronar l’arbre de Nadal.

Les estrelles de 5 i 7 pics són les més habituals en adorns i penjolls, i poden anar il·luminades per dins o no. Pintades de blanc o en fusta natural complementen un ambient càlid i acollidor. Però també es poden trobar de paper o cartolina en diverses formes i mides. La varietat de colors també és molt àmplia, ja que no es limita només al vermell i al blanc, sinó que es poden trobar en diversos tons de blau, plata o negre.

Les siluetes d’estrelles de Nadal fetes amb metall són una bona opció per als amants del disseny minimalista. A més, solen incorporar llums LED, fet que els dona un aire més càlid i nadalenc. Tant si són fabricades en fusta, com en paper o metall, les estrelles són perfectes per donar un toc nadalenc nòrdic a la llar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari