Publicat el 28/05/2018

Quan arriba el bon temps i la calor, el que ve més de gust és passar el màxim de temps possible a la fresca, en llocs on corri l’aire i ens puguem refrescar. La calor no s’ha de ser fer servir com a excusa ni inconvenient per no practicar esport. Els esports nàutics són una bona alternativa per combatre les altes temperatures. Així doncs, quina millor manera de refrescar-se aquest estiu que practicant esports a l’aigua?

Rem de mar: el rem fuig de la quietud d’aigües properes i va entre onades mar endins. Es tracta del llagut o llaüt, una embarcació de rem típica del Mediterrani tripulada per vuit remers i un timoner.

Esquí nàutic: és un esport que consisteix a lliscar sobre l’aigua mentre es manté l’equilibri damunt un o dos esquís, arrossegats per una embarcació ràpida o esquí de cable.

Existeixen diferents modalitats d’esquí nàutic: el clàssic, que alhora es divideix en tres disciplines (salts, eslàlom i figures); i l’esquí-surf o wakeboard, en el qual s’utilitza una taula semblant a la de surf de neu i que consisteix a fer el màxim de trucs en un espai limitat de 300 m.

L’esquí nàutic, esport que exigeix bons reflexes i equilibri, és una activitat relativament fàcil de practicar; només cal tenir voluntat.

Natació en aigües obertes: consisteix a nedar llargues distàncies en espais oberts (mar, llacs o rius). Això fa que sigui més complicat que nedar en una piscina, ja que t’has d’adaptar a les característiques del mar i a nedar amb més gent, però si us agrada l’aigua i nedar, segur que això no us impedirà practicar aquesta activitat!

Vela lleugera: aprendre a jugar amb la força del vent i navegar de forma segura en una mar sense onatge és tot un privilegi. La vela lleugera és una activitat totalment ecològica i una proposta divertida i emocionant que va més enllà de l’oci: també us ensenyarà els valors necessaris per treballar en equip i reforçarà els vincles del grup.

Més esports: flyboard, windsurf, piragüisme, moto aquàtica, snorkeling, wakeboard, caiac, esquí-bob o banana, surf d’estel…

Consells per a la pràctica d’esports aquàtics:

No practiqueu esports nàutics en solitari, i en tot cas informeu familiars o amics sobre el lloc on us dirigiu i a quina hora teniu previst tornar.

Abans de sortir, informeu-vos sobre la previsió meteorològica. A la costa el vent i el mar poden canviar bruscament. Eviteu sortiu al capvespre, perquè si sorgeix algun problema serà més difícil per als equips de salvament trobar-vos en la foscor.

Porteu sempre roba de colors vistosos per ser localitzables amb més facilitat, i utilitzeu sempre una armilla salvavides

Si practiqueu submarinisme, senyalitzeu la vostra localització amb una boia i procureu no allunyar-vos de l’embarcació.

No nedeu contra corrent: espereu que el corrent perdi intensitat i, mentrestant, deixeu-vos endur pel corrent. Procureu apartar-vos d’allà on trenquen les onades.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari