Publicat el 21/08/2017

El tigre de Yuzu es va estrenar dins el Grec Festival al Mercat de les Flors, i la idea és que l’espectacle ha de voltar món. Precisament, la intenció és fer una estrena a Tòquio i després representar-se per diferents llocs del món, a més de Catalunya i el conjunt d’Espanya.

L’obra retrata la història de la relació entre els xefs Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishidam, entre els seus restaurants El Bulli i el Mibu, entre la cuina d’Occident i la d’Orient. L’espectacle multidisciplinar de Kaiseki Teatre dirigit per Roger Julià s’ha estrenat recentment en el marc del Grec Festival al Mercat de les Flors.

Julià ha declarat que es pregunten «què és El Bulli, que és el Mibu, què és l’art, quina fina línia hi ha entre la cuina i l’art», línia que per al director no existeix.

Vuit actors s’encarreguen d’explicar una història que té música de Pep Sala i una escenografia que reinterpreta els llocs on va succeir la història real, que arrenca l’any 2002, quan Ferran Adrià es troba al Japó fent unes conferències i és convidat a menjar al Mibu, local ubicat al centre de Tòquio que només atén vuit persones i fa un tipus de cuina d’elaboració molt senzilla amb plats basats en històries i llegendes del Japó. L’obra incorpora una escenografia que integra el videoart, la música i tot d’efectes visuals i sonors.

Adrià, per la seva banda, va quedar molt impressionat pel seu pas pel restaurant d’Ishidam, i posteriorment va convidar el xef japonès i la seva dona a El Bulli. La parella va sortir per primera vegada del Japó per anar a aquest restaurant. Ishidam va quedar també molt impactat per aquesta experiència, i va decidir, com a regal al xef català, anar a Roses a cuinar per als clients d’El Bulli durant una setmana.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari