Publicat el 24/04/2022

Les circumstàncies viscudes durant la pandèmia del coronavirus han accelerat la implantació de l’especialització en salut digital.

 

Aquest és un concepte que incorpora les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) als processos d’atenció sanitària. Si bé no és una tendència que hagi nascut com a conseqüència de la pandèmia, fins al 2020 només s’hi efectuaven petits avenços.

El sector de la salut ha viscut l’allau de canvis que ha portat la COVID-19 a una velocitat vertiginosa, obligant tant professionals com usuaris a adaptar-se a una nova realitat on la salut digital té una enorme presència. La descomunal tasca que duen a terme els professionals sanitaris només és possible gràcies a les eines digitals. D’aquí ve la importància d’estudiar un màster en salut digital, ja que la demanda de professionals formats en aquest àmbit anirà en augment.

La salut digital engloba diversos productes i serveis que es poden aplicar a la salut, com les aplicacions mòbils, els dispositius portables (els anomenats wearables que es poden integrar a roba o accessoris per controlar la salut) i les dades massives (el famós big data), així com les cures sanitàries informatitzades o tecnològicament assistides.

La titulació en Salut Digital està destinada a professionals relacionats amb la salut que vulguin adquirir o ampliar els coneixements, habilitats i capacitats necessaris per a una adequada implementació i ús de les tecnologies digitals a les organitzacions sanitàries.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari