Publicat el 20/07/2018

L’espagueti de mar és una peculiar alga atlàntica en forma de cinta allargada i estreta, semblant a la d’una tallarina, que pot arribar a fer més de 2 m de longitud. És aquesta forma el que dona nom a aquesta exuberant alga freqüent en litorals profunds i aigües mogudes, fet que li dona un sabor delicat que recorda els crustacis. Al nostre país és Galícia el major productor, però també es troba a Portugal, França, Noruega o algunes parts de les illes britàniques.

Al mercat la podem trobar de diferents maneres: deshidratada, cuinada i en conserva, en pols, en salmorra, etc.

A la cuina es pot utilitzar de diverses formes segons la seva presentació. Per exemple, si és en pols, es pot afegir en qualsevol plat i també fer massa de pa, galetes i arrebossats, o senzillament empolvorar sobre cremes o amanides per proporcionar-los el seu particular sabor, a més de poder ser un substitutiu de la sal.

En l’àmbit gastronòmic, com que té un potent sabor de mar i una textura ferma i carnosa, s’utilitza sovint en dietes vegetarianes i veganes com a substitutiu del marisc, però combina bé amb tot tipus de preparacions. El seu sabor també fa pensar en la sèpia o el calamar.

Són moltes les opcions que ens proporcionen les algues per incloure-les en la nostra dieta, i valen la pena no només pel seu sabor, sinó també per les seves qualitats nutricionals.

L’espagueti de mar resulta ideal per acompanyar una copa de cava brut rosat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari