Publicat el 07/12/2011

Amb les primeres olors de desembre, una brisa suau ens amara el cor i una joia fresca rellisca per la nostra epidermis
Amb les primeres olors de desembre, una brisa suau ens amara el cor i una joia fresca rellisca per la nostra epidermis. Ens sentim transportats per records d’infantesa, de tendresa, d’il·lusió. Les primeres olors de desembre desperten l’infant que dorm ajaçat en un racó del nostre cor i ens fan contactar amb aquella part més profunda, més autèntica, més meravellosa de nosaltres mateixos.
I cada any, plogui o nevi, faci fred o faci calor, les primeres olors de desembre ens beneeixen amb una alenada de pau, d’amor i de bé, que anirà remuntant durant tot el mes i culminarà la nit de Nadal amb una explosió de benaurança.
Els infants esperen amb delit unes festes que els fan viure un món meravellós i pels carrers i les places, engalanats amb llum i cançons de bressol, la sentor d’amor i pau s’escampa per tots els racons.
Les festes de Nadal són festes joioses per a aquells que són capaços de viure el present i de nostàlgia per a aquells que s’entossudeixen a viure ancorats en el passat. Uns i altres, però, poden si s’ho proposen establir contacte amb l’altre, i l’altre és cada una de les persones que passen vora nostra. Quan deixem de mirar-nos el melic i de compadir-nos, som capaços d’adonar-nos que formem part de la humanitat i que mai no estem sols. És un bon moment per descobrir el valor de paraules com amor, respecte, lleialtat, solidaritat i tantes d’altres, que deixen de ser un so més per esdevenir una fita indefugible.
Tant se val les contingències materials que ens envolten i que enguany no són les millors. Dins nostre, en un racó del nostre ésser roman un meravellós llac de pau interior que les festes de Nadal omplen fins vessar. La nostra major riquesa és dins nostre i està delerosa de ser compartida amb tota la humanitat. Aquestes festes faciliten l’encontre que ens permet compartir, estar per l’altre, fer-li la vida fàcil, estimar-lo sense esperar res a canvi. I si ho fem, no ens caldrà res més perquè no hi ha altra font de benaurança que la donació solidària, el lliurament fidel i la contemplació amorosa de l’altre.
Aprofitem les festes que s’acosten per recuperar la nostra essència, la nostra característica més peculiar com a éssers humans que és la nostra capacitat d’estimar. Si ho fem així, reviurem sentiments que resten anestesiats durant l’any pel brogit intern i extern. Decidim-nos a viure les festes de Nadal des del cor i proposem-nos fer regals útils, aquells que omplen el cor sense tocar la butxaca: el millor somriure, la millor abraçada, i milers de gestos que fets des de la innocència poden omplir el silenci més angoixant i la situació més difícil.
Una bona ocasió per escalfar motors és la Trobada de Nadal que, com cada any, organitza l’Associació Tercer Mil·lenni. La d’enguany serà, com sempre, al Centre Cívic de Premià de Mar, al carrer de l’Esperança, 19, el diumenge, dia 11 de desembre, a les 12 del migdia.

Deixa un comentari