Publicat el 13/10/2021

Els quads són vehicles dissenyats per transitar per zones agrícoles, pistes i sendes. Compten amb quatre rodes amples que els permeten desplaçar-se per terrenys complicats i els donen molta estabilitat. Conduir un quad a la ciutat no està prohibit, però hi ha una sèrie de limitacions que s’han de tenir en compte per evitar sancions.

 

Aquestes restriccions van lligades al tipus de quad que es condueixi:

Lleugers. Pesen menys de 350 kg, tenen motors de 50 cc i poden arribar fins als 45 km/h. Es necessita un carnet AM, A1, A2, A o B per conduir-los Els quads lleugers poden anar per tot tipus de vies, excepte autopistes i autovies.

No lleugers. Poden arribar als 400 kg (fins a 500 kg si el seu ús és per a transport de mercaderies). Per conduir-los cal un carnet de la classe B. Arriben velocitats de fins a 70 km/h i, a diferència dels anteriors, poden circular per les mateixes vies que un cotxe.

Vehicles especials. Es consideren maquinària agrícola i per conduir-los es necessita el permís de conduir de classe B. La seva velocitat màxima pot ser de 25, 40, 60 o 70 km/h. Poden circular dins del seu radi d’acció.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari