Publicat el 15/07/2019

Amb l’arribada de la calor moltes persones utilitzen les xancletes per conduir, la qual cosa és un error perquè és el tipus de calçat que més pot limitar la nostra llibertat de moviments quan ens posem al volant.

Tot i que no està expressament prohibit en la legislació, podria ser motiu de sanció, amb una multa de 80 euros, ja que segons l’article 18 del Reglament General de Circulació «el conductor d’un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció, que garanteixin la seva pròpia seguretat, la de la resta dels ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via». Basant-se en aquest article, un agent podria denunciar un conductor si considera que el seu calçat limita la velocitat de moviment.

El tipus de calçat que utilitzem per conduir és una de les claus principals per a una conducció segura, ja que d’ell depèn el temps que triguem a trepitjar el fre. Les xancletes no subjecten el peu i, per tant, no poden exercir la pressió correcta sobre els pedals, resten agilitat i augmenten el temps de reacció davant un imprevist. Aquestes dificultats provoquen un increment de les distraccions al volant i un augment del risc d’accident.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari