Publicat el 04/05/2023

A l’hora de comprar una casa o un pis, el més habitual és fer-ho mitjançant un préstec hipotecari, ja que el finançament sol ser l’única via possible per fer aquesta gran inversió de diners.

 

 

Tot i això, encara que no sigui la pràctica més comuna, no és un requisit indispensable i hi ha persones que adquireixen un habitatge sense sol·licitar un crèdit hipotecari a una entitat financera.

Els experts del mercat immobiliari expliquen que quan es tenen prou diners per comprar una propietat no cal sol·licitar una hipoteca. També, afegeixen, es pot comprar un habitatge mitjançant un préstec entre particulars. Aquesta forma de compravenda consisteix que comprador i venedor arribin a un acord perquè el primer adquireixi l’habitatge del segon, que accedeix a ser compensat mitjançant pagament a terminis. Encara que el venedor sigui una persona de confiança, es poden sol·licitar una sèrie de garanties. L’acord s’ha de formalitzar a través d’un notari i, un cop signat, s’ha de lliurar a Hisenda. Aquest tràmit serveix per verificar que els diners són un préstec i no una donació, per la qual s’haurien de pagar impostos.

La manera més senzilla d’evitar la hipoteca per comprar un habitatge, doncs, és disposar d’estalvis. Perquè el procés de compravenda es realitzi de forma correcta i amb garanties, el millor és deixar-se assessorar per un professional, com ara un agent immobiliari.

Redacció La Clau

Deixa un comentari