Publicat el 29/11/2018

Al contrari del que la majoria pensa, la vitamina C, tot i reforçar el sistema immunitari, ni cura ni prevé el refredat comú.
De ben segur que algun cop has preparat un suc de taronja pensant que t’ajudaria a prevenir o curar un refredat, i és que es tracta d’una creença bastant estesa, sobretot d’ençà que el bioquímic Linus Pauling, guanyador del premi Nobel de la Química el 1954, afirmés que 1g de vitamina C al dia redueix fins a un 45 % les probabilitats de contraure un refredat.

D’altra banda, el suc de taronja, o de qualsevol altra fruita, no és una opció del tot saludable. Esprement la taronja eliminem la seva fibra (polpa), i això provoca que els sucres naturals de la fruita passin a ser sucres lliures i aleshores s’elevi ràpidament la glucosa en sang. Estudis demostren que el sobrepès i la diabetis mellitus tipus 2 tenen la mateixa relació amb els refrescs ensucrats que amb els sucs de fruita.

Tornant a la vitamina C, és important remarcar que, tot i que sempre s’associa a la taronja, en són més rics el pebrot vermell, el bròquil, el julivert, les maduixes o el kiwi.

Per desmuntar aquest mite, es va realitzar una comparativa dels resultats de diferents estudis sobre la incidència de la vitamina C en el refredat, que va concloure que el seu consum no té cap efecte preventiu per a la població general. Tanmateix, pot ser útil per a persones exposades a períodes d’exercici físic sever com corredors de maratons o esquiadors.
Una alimentació variada que proporcioni suficients vitamines i minerals ens farà més forts contra qualsevol malaltia. Per prevenir la transmissió del refredat és important que ens rentem bé les mans amb aigua i sabó, sobretot després de tossir, esternudar o tenir contacte directe amb algú que ja el pateix. I si se’ns ha enganxat, generalment desapareixerà tot sol en uns dies.

 

Lorena Alarcón Gazulla
www.esoquecomemos.com
Instagram: @esoquecomemos

Deixa un comentari