Publicat el 13/05/2015

Joan Lligoña s’encarrega de la Direcció Comercial de Finques Meslloc, des del Masnou. És al capdavant d’un equip de sis persones «amb moltes ganes de treballar i donar el millor servei al client», assegura.

 

Quan es va fundar Finques Meslloc, el negoci immobiliari amb seu al Masnou?

 

L’empresa pertany a la nostra família des de l’any 1990, quan el meu pare, Joan Antoni Lligoña Asensio, la va comprar, si bé l’empresa va ser fundada l’any 1974 per Manel Aracil. Finques Meslloc sempre ha comptat amb el suport de molta gent del Masnou, sobretot quan de forma inesperada el nostre pare va morir essent molt jove i nosaltres vàrem assumir el relleu generacional. En aquell moment vàrem veure la bonhomia i ganes d’ajudar-nos de molta gent. Finques Meslloc va adquirir, fa uns anys, una de les empreses més importants de Mataró, Vivé Finques, fundada el 1910; la dirigeix el meu germà, David Lligoña.

 

Quins serveis ofereixen?

 

Des de fa 25 anys ens hem anat adaptant a les necessitats dels nostres clients. Intentem que, així que un client es posa en contacte amb nosaltres, no s’hagi d’ocupar de res. En concret, oferim els serveis de compra i lloguer d’immobles, administració de comunitats i patrimonis, i servei jurídic, amb una advocada a la empresa que és la meva germana, Marta Lligoña.

D’altra banda, fa temps que vam decidir no ser una botiga de pisos, sinó una empresa de serveis immobiliaris. I això s’aconsegueix dotant l’empresa d’un equip humà amb ganes de treballar. I dotant-la, també, de les millors eines informàtiques i d’unes oficines on podem atendre els clients com es mereixen. En la actualitat Finques Meslloc té una plantilla de 19 persones i tot això s’organitza i es dirigeix pel nostre gerent, Josep Lligoña, el gran dels tres nois.

 

La confiança en l’agent immobiliari continua sent una de les claus perquè els clients trobin un bon immoble?

 

És evident que estem obligats a donar la seguretat que tota l’operació es farà conforme a la legalitat, i donant la seguretat al client que no hi haurà sorpreses ni enganys. Creiem que els clients, quan van a una empresa, haurien d’estar segurs que són al davant d’un professional amb el títol i la col·legiació necessària per exercir –cosa que per desgràcia no sempre es produeix –. A Meslloc som agents de la propietat immobiliària, administradors de finques i llicenciats en dret, i per tant oferim la seguretat de formar part dels tres col·legis professionals, amb la garantia que això comporta als nostres clients.

 

Actualment, el comprador o llogater arriba majoritàriament al coneixement de l’immoble a través de la xarxa?

 

És innegable que Internet i les noves tecnologies han ajudat, i molt, a augmentar la relació amb els clients, però alhora a la xarxa també hi ha molta informació errònia o poc fiable. Serveix com a primer contacte amb el producte, però la feina important es fa amb el tracte personal amb el client.

 

A la zona del Baix Maresme, on vostès tenen incidència, es compra o lloga més, actualment?

 

Tant a l’oficina del Masnou com a la de Mataró, degut a la bona cartera de clients que tenim, no hem deixat de llogar ni de vendre els últims anys. Però és cert que es comença a percebre una reactivació del mercat en general, tant de venda com de lloguer.

 

Podem dir que el sector immobiliari ja està sortint de la crisi?

 

La veritat és que la crisi ha estat molt forta i molt llarga, però tot i això, s’ha de dir que a la nostra zona d’influència, tot i l’ajust important de preus, no hi ha hagut i no hi ha una sobreoferta, i per tant sí que estem sortint de la crisi. Hi ha zones, tanmateix, on hi ha una oferta molt sobredimensionada a la demanda, i per tant en tenen per a més temps. Si hi afegim, a més, que la demanda per comprar al Maresme existeix i que les entitats financeres comencen a competir per donar hipoteques, creiem que aquests dos fets contribuiran a deixar enrere la crisi. Ens agrada veure que avui hi ha ofertes d’hipoteques al 2’5% fix, això dóna seguretat al comprador que decideix adquirir un immoble.

Deixa un comentari