Publicat el 23/02/2022

Entrevista a Pilar Guardeño, Regidora d’Igualtat, Dona i Salut de l’Ajuntament de Premià de Mar

 

Quins serveis ofereix la Regidoria de la dona?

La Regidoria d’Igualtat ofereix el SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. És un servei que, tot i ser genèric i obert a totes les dones del municipi, està força enfocat a les víctimes de violència masclista i inclou professionals de diferents disciplines.

De manera paral·lela, estem treballant en un projecte de gran envergadura enfocat a la dona que obrirà les seves portes al llarg d’aquest any i on s’oferiran molts més serveis, tant jurídics com lúdics.

Alhora, des de la regidoria treballem de manera constant amb els protocols municipals relacionats amb la igualtat, l’assetjament, les violències… Implementem plans de seguiment i impulsem accions de sensibilització. En aquest sentit, reforcem molt les activitats enfocades a nens i nenes centrades en la conscienciació sobre el trencament de rols i la llibertat individual.

És difícil, com a dona, conciliar la vida familiar i laboral amb les tasques polítiques?

El fet que ens fem aquest tipus de preguntes demostra que la conciliació no s’enfoca de manera igual quan pensem en dones que quan ho fem en homes. Des de l’administració pública cal continuar treballant per fer possible, ja sigui des de l’àmbit laboral o polític, que les dones puguin compaginar la seva vida professional amb la família sense haver de renunciar a res.

Les lleis són essencials per avançar. En el cas de la dona, creu que cal reforçar-les o adaptar-les als temps en què vivim?

Cal reforçar-les i adaptar-les als temps que vivim, però sobretot cal introduir una nova mirada a tot allò que regulem. I no només la mirada de dona, sinó la mirada de l’empatia envers les persones a qui ens adrecem i la raó per la qual ho fem. És molt important no oblidar mai el rerefons que fa que s’impulsi una regulació determinada.

Com està afectant la pandèmia en l’entorn familiar i en especial les dones?

Malauradament aquesta pandèmia ens està afectant molt a tothom, en diferents aspectes. No és una qüestió d’homes o de dones. Les persones, en general, estem gestionant de la millor manera possible les noves situacions sobrevingudes.

Deixeu-me que acabi amb un apunt que considero important: només avançarem en la igualtat real si ho fem conjuntament dones i homes.

Deixa un comentari