Publicat el 07/09/2023

Entrevista a Josep Triadó, alcalde de Premià de Dalt.

 

Quin balanç fa dels resultats electorals que l’han dut a l’alcaldia?
Molt positius. Hem renovat part dels regidors i regidores, hem apostat fort per una manera de fer molt nostra i la ciutadania ens ha tornat a fer confiança revalidant la majoria absoluta. La veritat és que n’estem molt satisfets, tant de la campanya feta com dels resultats obtinguts.

Quines són les principals prioritats del seu govern?
La veritat és que tenim grans projectes per a aquesta legislatura 2023-2027. D’una banda, fer realitat el complex esportiu municipal, amb el DIR, fet que suposarà la consolidació de la nostra anella esportiva municipal. De l’altra, construir la promoció municipal de 116 habitatges públics a Can Nolla, tant de venda com de lloguer. I, finalment, reforçar el nostre triple sistema de seguretat basat en la policia local i els Mossos d’Esquadra, serenos del s. XXI i càmeres de vídeo, tant les lectores de matrícules com les d’ambient, per garantir un poble segur, sense robatoris ni ocupacions.

I els problemes més greus que té actualment el seu municipi?
Sobretot, la inseguretat i l’incivisme. Per això volem invertir més per gaudir d’un poble segur i tranquil. L’accés a l’habitatge també ens amoïna, especialment per als joves. Per això tirarem endavant la promoció pública de Can Nolla i altres que ja hem previst.

 

“El complex municipal de salut, oci i esport és el projecte més destacat, un equipament que consolidarà la nostra zona esportiva municipal i que serà el punt d’unió entre generacions i barris.”

 

Des de l’ajuntament, com es manté el contacte amb la ciutadania per poder copsar les seves inquietuds?
Som al carrer i això es nota, perquè reps constantment què volen els veïns. A part, tenim un canal municipal de WhatsApp, altres xarxes socials, les instàncies…. Jo, però, destacaria el dia a dia, en què et trobes amb el veïnat i t’informa de tot.

Molts serveis que percep la ciutadania no són competència de l’ajuntament. Què es pot fer en aquests casos?
Som l’administració més propera al veïnat i, per tant, la que els toca de més a prop. Històricament, els ajuntaments han fet molt més del que els tocava i avui en dia són molts els serveis que prestem tot i no ser competència nostra. Particularment, penso que cal millorar el finançament dels consistoris i, a banda, treballar de forma transversal amb altres ajuntaments o administracions per ser tan transparents com sigui possible amb la ciutadania.

A grans trets, quins són els esforços que ha fet o farà l’Ajuntament en quan a eficiència energètica i sostenibilitat?
D’una banda ja tenim en marxa plaques fotovoltaiques a l’ajuntament, i tenim previstes noves instal·lacions a set equipaments municipals més. També tindrem estacions de càrrega de vehicles elèctrics. A més, hem canviat tot l’enllumenat públic per leds i la flota de vehicles municipals és cada cop més sostenible, com ho és també la de la Societat Municipal La Pinassa. I som el primer municipi que té tots els vehicles de la policia local 100 % elèctrics.

Quins són el projectes de futur, a llarg abast, pel seu municipi?
Tot ho basem en la salut i qualitat de vida dels veïns i veïnes de Premià de Dalt, mantenint un bon nivell de neteja i seguretat i apostant per l’educació, la cultura i l’esport. Així, el complex municipal de salut, oci i esport és el projecte més destacat, un equipament que consolidarà la nostra zona esportiva municipal i que serà el punt d’unió entre generacions i barris. D’altra banda, l’aposta que fem per l’habitatge públic també és un gran projecte. Les persones del poble ens han mostrat el seu interès a través del canal WhatsApp i ben aviat rebran informació sobre què han de fer per optar a un dels cent setze habitatges de compra i de lloguer que hi construirem. I, finalment, hi ha el suport a les famílies cada mes de setembre amb un xec escolar municipal a cada alumne d’un centre públic. És tot un clàssic a Premià de Dalt i aquest any l’hem apujat a 100 €.
És una manera d’acompanyar les famílies i, alhora, de beneficiar el comerç local del poble, que cada setembre ho nota.

Deixa un comentari