Publicat el 12/04/2024

 

Parlem amb Josep Carretero, un dels organitzadors del festival The Factory Bike Fest, que se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de maig a Calella. És un esdeveniment polivalent que reuneix els seguidors del món de les motos. S’hi podran veure i viure des d’exposicions fins a trobades, música en viu i moltes activitats més. Tot un homenatge a la passió per les dues rodes i l’estil de vida que envolta aquest entorn.

 

 

«Durant el The Factory Bike Fest, els assistents podran gaudir d’exposicions de les principals marques del sector, presentacions de novetats i edicions limitades»

 

Com i quan va néixer el festival The Factory Bike Fest?
The Factory Bike Fest neix com a concepte al març de 2023, conjuntament amb Agustí Casola i Lluís Bujan, els altres dos pilars d’aquest projecte. Tres apassionats per les motos que, després d’anys dedicats a aquest sector i de participar en infinitat d’esdeveniments, prenem la decisió d’oferir al públic una experiència amb un concepte diferencial i en un entorn idíl·lic.

En quin espai de Calella es farà?
L’esdeveniment es durà a terme els dies 24, 25 i 26 de maig en la centenària fabrica Llobet-Guri de Calella. Un espai senzillament extraordinari que, per la seva bellesa arquitectònica i el seu aspecte industrial, a l’organització ens aportava un valor afegit a l’hora de transmetre l’essència de l’esdeveniment.

Quin tipus d’activitats, en general, s’hi podran trobar?
Durant els tres dies del The Factory Bike Fest, els assistents podran gaudir d’exposicions de les principals marques del sector, que hi presentaran novetats i edicions limitades. D’altra banda comptarem amb un Bike Xou, un concurs de motos modificades, en el qual participaran els millors constructors del panorama nacional amb veritables obres d’art. També es podrà gaudir d’un mercat amb tota mena de detalls, amb marques d’accessoris i roba que sorprendran molta gent, perquè en aquesta edició comptarem amb marques molt reconegudes. També hi haurà entrevistes en directe amb pilots, expilots i constructors, així com zones destinades a la cultura de la moto per fer que l’esdeveniment no sigui sols una festa, sinó quelcom d’enriquidor per a tothom que ens visiti. Finalment, però no per això menys important, comptarem amb una zona de restauració amb food trucks triats minuciosament que faran que els assistents se’n llepin els dits. Tot això, acompanyat de bona música amb artistes convidats i els nostres amics de Rock FM, que durant el cap de setmana retransmetran en directe des de la fàbrica.

“Comptarem amb marques de fabricants com Triumph, BMW, Harley-Davidson, Indian, MV Agusta, Macbor i Royal Enfield, entre d’altres, i marques d’accessoris com Galfer, Kesstech, Stop Rules o Zard”

 

I pel que fa a exposicions, què han previst per a enguany?
Tal com comentava, tenim la gran sort de comptar amb grandíssimes marques que aposten per ser presents en el nostre esdeveniment i que fan del nostre saló una autèntica meravella. Avui dia no és fàcil tenir el suport d’aquests gegants del món de la moto, i podem afirmar que la majoria deixaran bocabadats els assistents, amb un concepte completament diferent del que estem acostumats a veure en un saló de la moto i boutiques amb el millor i més nou de cada fabricant. I per a l’organització és tot un luxe comptar amb marques d’accessoris tant per a les motos com per als i les motoristes de nivell que tenim, i poder oferir al públic la possibilitat de gaudir-ne de prop.

Amb quina representació de marques del món del motor comptaran?
Hi estaran presents marques de fabricants com Triumph, BMW, Harley-Davidson, Indian, MV Agusta, Macbor i Royal Enfield, entre d’altres, i marques d’accessoris com Galfer, Kesstech, Stop Rules o Zard, per posar-ne alguns exemples. Quant a roba i complements, comptarem amb la presència de grans noms com By City, Deus o Roy Rebel, així com moltes més.

I, més en concret, què es podrà trobar al mercat?
El que l’organització de l’esdeveniment proposa amb el marketplace és, sobretot, donar al públic accés a productes de qualitat a l’altura de la resta de l’esdeveniment. Per això, era fonamental mantenir una essència i una disciplina a l’hora de seleccionar les marques amb les quals col·laborarem. Totes elles tenen un estil o una història al darrere que les fa especials, i això és el que ens ha mogut en tot moment.

Quin tipus d’assistents venen a l’esdeveniment?
D’una banda comptarem amb un públic molt fidel al moviment café racer i el seu estil de vida tan característic. Hi haurà també molt aficionat a la moto clàssica, ja que en la zona d’exposició exterior comptarem amb exposicions del Moto Club Impala i les seves motos tan històriques com precioses. I, com en qualsevol esdeveniment nacional de motos, esperem comptar amb tota mena d’estils de motos i fanàtics del motor. Coincidim amb el gran premi de Moto GP de Catalunya, amb la qual cosa preveiem que vindran molts d’aquests fanàtics de les dues rodes. Un dels propòsits bàsics de l’organització consisteix a aconseguir que els assistents gaudeixin de l’experiència, del bon ambient i en definitiva de la seva passió per les motos.

“Els interessats ja poden comprar la seva entrada anticipada a través del web www.thefactorybikefest.com, amb un cost de 10 € pels tres dies de l’esdeveniment. A més, amb això col·laboraran també en el donatiu que fem a la Fundació Miquel Valls

 

Com es pot fer per inscriure-s’hi i assistir-hi?
Els interessats ja poden comprar la seva entrada anticipada a través del web www.thefactorybikefest.com, amb un cost de 10 € pels tres dies de l’esdeveniment. A més, amb això col·laboraran també en el donatiu que fem a la Fundació Miquel Valls, i és que una part de cada entrada va destinada a aquesta organització sense ànim de lucre que lluita diàriament per combatre la malaltia de l’ELA.

En què consisteix el moviment café racer i com s’integra en el festival?
El moviment café racer neix a terres britàniques als anys 50, i els seus fidels duien un estil de vida que es reflectia tant en la seva imatge com en els seus vehicles: motocicletes modificades, jaquetes de cuir amb tatxes i insígnies, xerrades d’hores i hores sobre curses, música rock… Tot això va crear escola i avui dia és una forma de vida, un estil que, tot i l’evolució, perdura en el temps, i a The Factory Bike Fest ho prenem com a essència per tal de traslladar-ho a l’actualitat. Per això comptem amb motos úniques, motos modificades, bona música rock, marques d’accessoris amb història i essència, presentacions amb motos de competició…

Quins projectes de futur tenen?
Un dels nostres esdeveniments favorits i un exemple en el qual emmirallar-se és el conegut festival Wheels & Waves: el mític certamen de Biàrritz és per a nosaltres una referència, i per això l’organització treballa amb vista al futur, per oferir al públic més contingut i més activitats en properes edicions.

 

Redacció: Albert Calls

 

 

Deixa un comentari