Publicat el 06/05/2024

Entrevista a Jordi riera / restaurador

 

Parlem amb Jordi Riera, un restaurador que fa dotze anys que és al capdavant del restaurant El Far d’en Roc, de Premià de Mar. En aquesta conversa, coneixerem de primera mà els reptes d’aquesta nova temporada.

Benvingut. He sentit que són dotze anys, ja
Si, déu-n’hi-do, aquest estiu farem 12 anys a El Far d’en Roc. La veritat és que estem molt contents d’haver superat tots els entrebancs que ens hem trobat al camí. És un luxe poder seguir fent el que ens agrada, que en el meu cas és un somni de xaval fet realitat.

Si, perquè el Far va passar de l’anonimat inicial a ser una referència al poble, gastronòmicament parlant
Poder ser un restaurant referent al poble ha sigut sempre un objectiu, i ens omple d’orgull que algú ho pensi. També s’ha de dir que als inicis va ser un èxit perquè cobria un espai buit en aquells moments, i l’aposta per un personal jove, estudiant i d’aquí Premià va generar un arrelament i una confiança que ens va sorprendre i alhora ens va costar gestionar.
Jo tenia 32 anys i era el meu primer negoci. De segur que amb l’experiència d’ara hauria fet les coses millor, o diferent. Però, tot i els errors, estem molt orgullosos del camí fet. Creiem que el Far ha arribat a transformar-se en cada etapa amb què s’ha trobat, i això s’ha aconseguit amb el compromís i la confiança dels treballadors, dels clients i, per què no dir-ho, de la direcció actual, que per sort inclou la meva família.

Quina és la situació actual d’El Far d’en Roc, com encareu la temporada?
Aquesta temporada volem fer una aposta pels orígens, perquè tornem a l’horari ampliat i sis dies a la setmana, matí i tarda, sense tancar entre serveis; de les 9.30 h fins al tancament, com quan vam començar. També tenim idees planejades que no vam poder desplegar des de la crisi de la covid, com ara activitats culturals i artístiques. Tenim ganes que sigui un gran estiu. No ho fèiem des de la pandèmia, en què vam reduir horaris i també vam haver de fer malabars per poder sobreviure. Ara volem revertir-ho i tornar a ser fiables.

Sí que és cert que ja no és notícia, però veniu de superar una pandèmia
Crec que tots portem uns anys difícils, i en el nostre cas s’hi suma l’obertura del port nou i la construcció de quatre cases i un edifici al nostre voltant. No negarem que es viuen moments delicats, però la unió en aquest cas de la família ha sigut primordial.
Ara mateix, el problema més greu que estem patint és que portem dos anys complicats a causa de l’immoble on som, ja que no és de propietat. La finca va ser embargada durant la crisi del totxo, entre el 2008 i el 2012, i pocs anys més tard va acabar sent de Sareb, societat ben coneguda com a «banc dolent». I això implica poca o nul·la comunicació, zero ganes de renovar el lloguer i cap mena de comprensió.
Durant la pandèmia vam estar sense cap ajuda, ni reducció… En fi, és una situació complexa. El seu únic interès és vendre, sense acceptar propostes o variants que ens resultin factibles.

I això en quina posició us deixa?
Després de dotze anys, i en aquesta situació, hem decidit que volem tancar el cercle o un cicle.
A mi personalment m’agradaria mantenir un negoci de restauració al 215 de la Gran Via, i no perdre la inversió feta, i per això ens hem proposat de buscar un relleu en la direcció o un nou propietari en format de traspàs, cosa que ens ajudaria a fer la compra de la finca perquè passés a ser de propietat i poder perpetuar així l’oferta gastronòmica.
I és que aquest 2024 hem vist els primers brots verds després de tres anys i mig d’entrebancs, i un cop estabilitzats volem capgirar la situació. Volem generar tot el que aquests anys hem anat perdent, amb horaris i propostes, i mostrar de nou el potencial d’El Far d’en Roc.
Si el trobem, tancarem un cicle, i ho farem amb una gran temporada on podrem acomiadar-nos dels nostres clients d’aquests anys. Si no el trobem i no tenim entesa amb Sareb, clourem un cercle on també volem fer un gran final i agrair la confiança d’aquests anys.

Sembla que serà una temporada apassionant.
Estem il·lusionats i alhora amb ganes de saber si es produirà un canvi en la situació de l’immoble.
Actualment ens hem tornat a unir gastronòmicament amb en Juan Carlos Picón i tornem a gaudir dels seus coneixements i sabors. Tornem a obrir dilluns nit i dimecres nit. Aquesta setmana comencem carta nova d’estiu i nous productes, així com activitats culturals i artístiques.
Segur que serà una gran temporada, no en tinc cap dubte.

Deixa un comentari