Publicat el 22/09/2022

Iker Longas, entrenador.

 

“Hola, soc l’Iker Longas, titulat en ciències empresarials, postgrau en planificació i gestió d’instal·lacions esportives, grau superior d’activitats físiques i esportives, certificat de nivell 1 de CrossFit, de nivell 1 d’EXOS i entrenador personal (Orthos).
He practicat diferents esports des de ben petit, com la gimnàstica artística, rugbi, atletisme, futbol i futbol sala.
Porto vinculat al CrossFit des del 2012. Després de visitar Califòrnia durant un mes, em vaig enamorar d’aquest esport, primer com a atleta i, des del 2014 com a entrenador i entrenador en cap d’un box.
M’apassiona l’ensenyament, però sempre amb la premissa que al CrossFit has de divertir-te i aprendre constantment de forma segura.”

 

Què és el CrossFit?

El CrossFit és una metodologia d’entrenament que sorgeix fa uns 20 anys a Califòrnia. Es basa en moviments funcionals (útils i necessaris en el dia a dia), una intensitat elevada i totalment individualitzada perquè els entrenaments siguin altament efectius i una variació constant dels entrenaments: cada dia és diferent!

Quins beneficis i quins riscos té?

El CrossFit ha demostrat ser molt efectiu en l’augment de les capacitats físiques humanes com la força, la resistència o la potència i en la millora de la composició corporal.

Aquests resultats comporten implícitament una millora de la salut, ja que es disminueix el risc de patir malalties, es millora en afectacions com la diabetis, la hipertensió o l’osteoporosi i també ajuda a descansar i sentir-se millor durant la jornada.

Per tal d’aconseguir els màxims beneficis possibles és necessari complementar-ho amb una alimentació adequada.

Quant a riscos, com en qualsevol pràctica esportiva hi ha la possibilitat de patir una lesió, tot i que durant la sessió això es minimitza enormement amb la presència de l’entrenador/a, que garanteix amb adaptacions i correccions una pràctica segura.

El CrossFit és per a tothom?

La pràctica del CrossFit és per a tothom sense excepció. En una mateixa classe poden coincidir una esportista d’elit i una persona de 60 anys que en fa 30 que no fa esport. Això és possible gràcies al fet que tots els entrenaments són completament adaptables a les necessitats i intensitats específiques dels participants.

Per tant, per complir amb l’alta intensitat que he comentat abans, podem trobar al mateix moment en el mateix entrenament una persona que aixequi 100 kg en pes mort i una altra que faci el mateix exercici, però amb un pal de fusta, i tots dos estan obtenint beneficis i millorant la seva forma física, ja que es troben entrenant amb una intensitat relativa similar.

Com funciona un box de CrossFit?

Al box es realitzen classes d’entrenament grupal d’una hora de durada. Les places per a cada classe són limitades per tal que l’entrenador/a pugui estar pendent de tots els participants i fer les correccions i adaptacions que fan la classe segura i efectiva.

El fet d’entrenar en grup genera un sentiment de comunitat on tots els participants es donen suport.

El valor del servei el trobem justament en aquests entrenaments en grup, en què cadascú té el seu espai i disposa del material necessari.

Cada classe està guiada per l’entrenador/a marcant les diferents parts, explicant i mostrant els exercicis i, com ja he dit, realitzant les correccions i adaptacions individualitzades necessàries.

Què podem trobar al box de CrossFit Vilassar?

Òbviament el producte principal que oferim són les classes de CrossFit, que com hem comentat sempre estan adaptades en funció de la capacitat de cada client; ara bé, també trobem classes enfocades a treballs més específics:

  • Halterofília: enfocada a millorar la tècnica dels aixecament olímpics.
  • Building: eliminem els elements complexes del CrossFit i treballem principalment la força, el core (faixa abdominal) i un bloc on fem treball cardiorespiratori però amb elements senzills de CrossFit.
  • Endurance: classes enfocades al treball aeròbic.
  • A part, tenim servei d’entrenament personal per a qualsevol tipus d’objectiu i comptem amb un equip multidisciplinari on trobem fisioteràpia i osteopatia, readaptació de lesions i nutrició.

Com us definiu com a box?

Som un box molt acollidor i inclusiu, amb un tracte familiar, ja que al final la comunitat que es crea és com una gran família. Tots els entrenadors i entrenadores de l’equip tenen formació superior en l’àmbit de l’esport i la salut i anys d’experiència com a atletes i com a entrenadors. Proposem un CrossFit segur i programat amb cap i altres tipus de classes més enfocades a la millora de la força o tècnica d’alguns elements.

Deixa un comentari