Publicat el 07/03/2024

Entrevista a Gemma Rosell Duran, alcaldessa de Teià.

 

Portem més de mig any de legislatura. Com a alcaldessa de Teià, què és el que més l’ha sorprès des que és al seu càrrec? En positiu i/o en negatiu.

Com a alcaldessa de Teià m’ha sorprès el gran volum de feina que comporta una responsabilitat com aquesta, tot i que l’experiència de regidora des del govern i, també, des de l’oposició, m’ha fet poder entendre millor el càrrec que desenvolupo avui.

Positiu és quan la gent s’apropa a tu demanant que els escoltis, que els ajudis i valoren el teu consell i l’oferiment de trobar respostes i solucions, la mostra de confiança perquè creguin amb tu.

Com a negatiu, en el meu càrrec d’alcaldessa, és adonar-te que l’administració pública és molt lenta i els teus projectes no sortiran a temps com tu esperes i la resposta que vols oferir als teus convilatans és més lenta del que desitges.

Les principals prioritats del nou govern estan ja en marxa?

Algunes de les nostres prioritats de govern han començat a posar-se en marxa com l’skatepark que ja funciona, la rehabilitació del bar del Complex Esportiu Municipal de Sant Berger, la construcció de la nau de la brigada, el nou projecte de les dependències de la Policia Local, la pròxima adjudicació dels pisos dels mestres per a joves de Teià, l’obertura de l’oficina d’Igualtat, la creació d’un espai de dol perinatal, l’ampliació d’ajuda a totes les entitats del poble, el projecte de rehabilitació de Ca la Cecília, el camí escolar i l’estudi per millorar la mobilitat dins del poble. Altres projectes, no menys importants, s’hauran d’esperar una mica més per la manca de recursos humans i la feixuga burocràcia de l’administració local.

Quines són les problemàtiques que té actualment el seu municipi?

La neteja del poble, per la qual cosa invertirem en una nova màquina de neteja viària, iniciarem noves campanyes contra l’incivisme i aplicarem sancions a les persones que no respectin les normatives.

La mobilitat per regular la velocitat i l’aparcament del nostre municipi. Actualment estem estudiant la viabilitat de com fer-ho.

La demanda dels serveis d’infància. Hem encarregat un estudi de viabilitat per augmentar les places de l’EBM els Galamons.

La seguretat davant la presència d’entrades a domicilis i edificis municipals per evitar robatoris i ocupacions. Implementarem més presència de càmeres de vigilància.

També estem preparant totes les eines que tenim per al nou escenari de l’emergència de la sequera, que ens preocupa molt, i haurem de ser molt estrictes amb les normatives aprovades per a les mesures d’estalvi.

Des de l’Ajuntament, com es manté el contacte amb la ciutadania per poder copsar les seves inquietuds?

Per mi és bàsic atendre les sol·licituds que m’arriben directament a l’alcaldia. Cada setmana rebo totes les visites que em demanen la ciutadania i les entitats. M’agrada parlar amb la gent fent carrer i assistir a tots els actes on em conviden.

Des d’aquest govern hem creat una nova regidoria d’atenció a la ciutadania en la qual jo soc la regidora i aplicarem una nova app per atendre totes les necessitats, queixes i suggeriments de la població.

A més a més, a partir d’aquest febrer, he començat a atendre, un dissabte al mes al matí, aquelles persones que tinguin la necessitat de parlar amb mi tot fent un cafè al meu despatx.

Molts serveis que perceben els ciutadans i ciutadanes no són competència de l’Ajuntament. Què feu en aquests casos?/com tracteu aquests casos?

En el cas de l’atenció primària, un dels serveis que no és competència nostra, contínuament mantenim un contacte directe amb els coordinadors del centre per poder expressar-los les inquietuds i necessitats del nostre poble.

A grans trets, quins són els esforços que ha fet o farà l’Ajuntament en quant a eficiència energètica i sostenibilitat?

Continuar el desplegament de les plaques fotovoltaiques en tots els edificis municipals, canviar tot l’enllumenat públic per leds i també volem millorar i ampliar els estacionaments de càrrega elèctrica.

Quins són els projectes de futur a llarg abast per al seu municipi?

Ampliar l’habitatge social, millorar les polítiques socials, donar suport al comerç local i a les entitats del poble, invertir en la millora dels parcs infantils i dels edificis municipals amb el desenvolupament de nous equipaments i prioritzar la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Deixa un comentari