Publicat el 23/02/2017

Els nostres ronyons realitzen diàriament una feina titànica, ja que filtren entre 180 i 200 litres de sang per poder eliminar les deixalles del cos a través de l’orina. D’aquesta filtració, en depèn la salut, ja que sense aquesta neteja s’acumularien moltes substàncies tòxiques perillosíssimes per a l’organisme.
Una vegada filtrada, la sang viatja fins al cor, neta de substàncies com la urea i la creatinina i amb l’equilibri idoni de sodi, calci, potassi i fòsfor.
Aquests òrgans també fabriquen hormones necessàries per produir glòbuls vermells, regular la pressió arterial o fixar el calci als ossos.
Malgrat la seva important missió, és un dels òrgans que més castiguem, especialment a través de l’alimentació. La dieta i el control de factors com la pressió arterial i el sucre alt són un pas obligat per tenir cura dels ronyons.
La dificultat per dormir, la manca d’energia, enrampades musculars nocturnes, els peus o turmells inflats, erupcions cutànies… poden ser els primers símptomes que els ronyons ja no treballen a ple rendiment, i poder-los identificar a temps és una assegurança de vida per a aquests òrgans, perquè posant-t’hi remei aviat es pot evitar que el deteriorament avanci.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari