Els riscos de tenir molt de greix a la panxa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/02/2020

Els homes i les dones acumulem greix de maneres diferents. Les dones tendim a acumular-lo a la cintura, les cuixes i les natges, mentre que els homes l’acumulen a la cintura i la panxa.

Tots els greixos acumulats són dolents per a la salut, perquè augmenten la pressió sanguínia, les malalties del cor i la diabetis. Però la realitat és que el greix abdominal pot ser més perillós que si es troba en un altre punt del cos, perquè pot produir hormones que són susceptibles de causar la resistència a la insulina i, per tant, de desenvolupar una diabetis.

La forma més ràpida per saber si tenim molt de greix a la panxa és mesurant la circumferència abdominal amb una cinta mètrica. En les dones, les cintures superiors a 90 centímetres i, en homes, superiors a 105 centímetres, augmenten el risc de començar a patir malalties com el colesterol, l’Alzheimer, la hipertensió, l’envelliment prematur, la diabetis o les malalties cardiovasculars. Per tant, cal tenir certa cura d’aquesta part del cos. I si cal hem de ser nosaltres mateixos els primers a prendre la iniciativa de reduir el nombre de calories que ingerim, i de fer exercicis per disminuir els riscos i millorar el nostre benestar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari