Publicat el 12/01/2019

La boca passa per molts canvis al llarg de la vida. Un esdeveniment important és l’aparició dels tercers molars, tradicionalment anomenats queixals del seny, perquè apareixen a una edat més madura.

Els queixals del seny són els tercers i últims molars de cada costat de les mandíbules inferiors i superiors. Són els últims en desenvolupar-se i en erupcionar. Generalment solen aparèixer al final de l’adolescència, és a dir, a la fi de la segona dècada de vida o al principi de la tercera. En aquesta època, les altres 28 peces dentals d’adult solen estar ja en el seu lloc, de manera que no sempre hi ha espai suficient perquè els queixals del seny creixin adequadament. En ocasions poden fer-ho amb més retard o fins i tot no arribar a sortir mai, quedant retinguts dins de l’os maxil·lar causant problemes si no tenen prou espai per emergir, i si surten en una posició incorrecta¸ poden sortir torts o emergir només parcialment.

És normal sentir cert malestar quan surten, però si causen molèsties importants o dolor sever cal concertar una cita amb el dentista, que les examinarà i aconsellarà el millor tractament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari