Publicat el 23/04/2019

Falta molt poc perquè els carrers i places de tots els municipis maresmencs s’omplin de parades de llibres i de roses. I és que la diada de Sant Jordi és una data esperada per tothom, grans i petits, una festa cultural i lúdica que se celebra amb tota mena d’activitats. Només cal que consulteu la nostra agenda i La Claueta per veure la quantitat d’actes organitzats pels ajuntaments i les entitats al voltant d’aquesta festivitat: obres de teatre, concursos literaris, tallers de punts de llibre i de roses, hores del conte, signatures d’autors…

Un any més, Sant Jordi es converteix en una diada participativa que convida a sortir al carrer i que té el llibre com a gran protagonista. És per això que a La Clau hem preparat una petita selecció de la gran oferta de publicacions que podran trobar-se a les parades i a les llibreries. Obres per a tots els gustos, algunes de les quals estan signades per autors de la nostra comarca. Us animem a apropar-vos a les llibreries de la vostra població, on ja fa setmanes que treballen per tenir a punt aquesta àmplia oferta de títols, i que trieu el que més us agradi. N’hi ha per a totes les edats i per a tots els gustos, per regalar-se i per regalar.

Recordem que Sant Jordi se celebra el 23 d’abril perquè és el dia en què va ser mort el cavaller Jordi, l’any 303, per haver-se negat a seguir les ordres de l’emperador Dioclecià de perseguir els cristians. El culte a aquest sant es va estendre durant l’edat mitjana a tots els Països Catalans i des del 1456 és el patró oficial de Catalunya. A finals del segle XIX, amb el moviment polític i cultural de la Renaixença, es va instaurar Sant Jordi com la diada patriòtica, cívica i cultural més celebrada a Catalunya.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari