Publicat el 30/04/2020

El cannage, o reixeta, com se l’anomena habitualment, és una antiga tècnica de trenat de fibres naturals que s’empra des de fa segles per a la fabricació de respatllers i seients, butaques i balancins. Prové del sud-est asiàtic, però es va estendre per Europa al segle XVI, ja que els anglesos l’utilitzaven en els mobles de casa seva.

Ara aquest tipus de mobiliari ha estat rescatat del passat per estudis d’interiorisme i firmes de mobles que els han convertit en tendència. Tot i que són tradicionals en ambients rústics i clàssics, els nous dissenys s’adapten a decoracions d’estil modern i contemporani, i fins i tot industrial, gràcies a la fusió de la reixeta de vímet amb altres materials, com la fusta, teles o metall.

Els mobles de reixeta són lleugers, aporten frescor i un ambient molt natural. Es poden trobar des de les típiques butaques, passant per peces amb portes de fibres trenades i capçals de llit, fins a llums i tota mena d’ornaments. Atès que el cannage és resistent, flexible i aguanta bé la humitat, és també ideal per fer mobiliari d’exterior.

Redacció La Clau

Deixa un comentari

Especial Festes de Nadal