Els millors maridatges per als plats de tardor | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/12/2020

Amb la fresqueta que ens porta la tardor venen de gust plats més contundents i calòrics als quals acompanyen millor vins amb una mica de cos. Tot i que les possibilitats de maridatges entre vins i plats calents són infinites, et suggerim les que millor funcionen:

  • Amb cremes calentes de verdures: vins blancs secs, que no siguin gaire afruitats. El negres joves poden ser també una bona opció.
  • Amb sopa d’all: vi negre jove o un blanc amb cos com els de raïm chardonnay.
  • Amb carbassa: vins frescos i lleugers, preferentment blancs però també poden ser escumosos i rosats, com un chardonnay, un cava semisec o dolç, o un rosat garnatxa.
  • Amb bolets: vins blancs criats en bota de roure, o bé de la varietat viognier. Si som més de vins negres, millor que no tinguin un cos excessiu.
  • Amb llegums: vins blancs com chardonnay i sauvignon blanc. Entre els negres, el pinot noir.
  • Amb arrossos i pastes: blancs, rosats joves i, segons els ingredients, algun negre lleuger.
  • Amb estofats: vins semblants als que s’han utilitzat en la seva elaboració, però de millor qualitat.
  • Amb carns al forn: vins negres. Per a les carns vermelles, cabernet sauvignon, malbec, merlot i syrah.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari