Publicat el 03/11/2016

L’aparició d’aparells que augmenten temporalment el volum dels llavis ha generat una intensa polèmica a les xarxes.

Els dilatadors de llavis són uns artefactes que es col·loquen sobre la boca i, gràcies a l’efecte buit que exerceixen, aconsegueixen augmentar el seu volum durant un període limitat de temps. Aquests xucladors es comercialitzen des de fa anys als Estats Units i són encara recents al nostre país.

El sistema de dilatació per succió es va popularitzar a les xarxes com un repte inspirat en Kylie Jenner, la més petita de les Kardashian. Després que aquesta negués haver utilitzat algun tipus de cirurgia, es va començar a estendre el rumor que l’augment dels seus llavis es devia a aquesta tècnica. Llavors va aparèixer el hashtag #kyliejennerchallenge (repte Kylie Jenner), amb el qual els adolescents intentaven emular el truc de Jenner fent servir un got o una ampolla on introduïen els llavis i succionaven l’aire. Aquesta versió casolana va tenir resultats catastròfics, segons es va poder comprovar per les imatges penjades a Twitter, Facebook i Instagram.

Com que aquesta tècnica és la que utilitza l’empresa nord-americana que comercialitza l’aparell que asseguren que és el veritable secret de l’augment de llavis de Kylie, la companyia va apressar-se a assegurar que el seu producte està provat per dermatòlegs i que és clínicament segur.

Tanmateix, Vicent Alonso, membre de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia, ho qüestiona, ja que segons diu són investigacions realitzades amb pocs pacients i, per tant, tenen una rellevància científica molt baixa. L’expert alerta que aquests productes es basen en la succió mecànica dels teixits i poden generar danys com hematomes, hiperlaxitud i problemes que estan encara per veure perquè no han estat estudiats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari