Publicat el 12/01/2017

Pintar, ballar, fer teatre o labors són activitats ideals per desenvolupar la concentració i disminuir l’estrès i, a més, estimulen la destresa manual, la creativitat i la perseverança tant en els adults com en els infants.
Els tallers ofereixen una gran varietat d’activitats que són beneficioses per al nostre cos i per a la nostra ment. Fer alguna manualitat un cop per setmana ajuda a disminuir l’estrès, ja que ens fa oblidar-nos de preocupacions i presses. És per això que s’utilitzen com a forma de teràpia i es recomanen a persones amb discapacitats, malalts d’Alzheimer i altres malalties.
La costura, per exemple, igual que qualsevol altra tècnica manual, relaxa, estimula la creativitat, frena el deteriorament cognitiu, millora l’autoestima i ajuda a lluitar contra l’estrès. Hi ha tallers d’activitats com la llanateràpia o el patchwork per a malalts de càncer gràcies als quals moltes persones amb malalties o dificultats personals troben una millora.
També l’art ha resultat eficaç com a ajuda en el tractament de diverses malalties com la sida, el càncer o traumes psicològics. En aquest sentit, l’artteràpia és una disciplina que ajuda persones amb problemes físics o emocionals utilitzant els mitjans artístics, les imatges i el procés creatiu.
Pel que fa al teatre, els beneficis que proporciona són: millora de l’expressió corporal, autoconeixement, autoestima, concentració, desinhibició, augment de la creativitat, flexibilitat davant de noves propostes, escolta activa, paciència, comunicació i tolerància, entre d’altres.
Totes aquestes activitats beneficien enormement la gent gran, ja que milloren la seva estimulació cognitiva i la seva psicomotricitat i fomenten la seva socialització. L’elaboració d’objectes de forma manual els ajuda a prevenir o reduir malalties com l’artrosi i manté actius els seus sentits, especialment la visió.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari