Publicat el 27/07/2017

Els Amics de les Arts és un grup de música català que es va crear l’any 2005 a Barcelona. Està integrat per Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué. La formació musical es va donar a conèixer amb dues maquetes editades entre els anys 2005 i 2006, però es van fer populars gràcies al disc Bed & Breakfast (Discmedi, 2009). Els seus següents àlbums van ser Espècies per catalogar (Discmedi, 2012), Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure (Discmedi, 2014) i Un estrany poder (Sony Music, 2017). El pop amb pinzellades de música electrònica d’aquesta formació musical sintonitza plenament amb les seves lletres, que parlen de situacions quotidianes, amb jocs de paraules i ironies que connecten molt bé amb el públic.

Com va crear-se el grup Els Amics de les Arts?
Es va crear cantant en un pis d’estudiants a Barcelona.

El seu darrer treball, Un estrany poder, què significa en el conjunt de la seva trajectòria?
Un punt molt important. Nova sonoritat del grup de la mà del productor escocès Tony Doogan, que ha sabut treure el millor de nosaltres.

És difícil superar la imatge que el públic es fa del grup? Cal reinventar-se permanentment?
Tot canvia tota l’estona. Això és la vida. I la música com a part de la vida també. La música que fem ara és la que el grup vol fer.

Cançons que connectin però també que expliquin històries d’ara, aquest és un dels trets que els defineix. Com treballen la creació dels temes?
Cada tema neix d’una nota de veu al mòbil. Pot sorgir en qualsevol moment, escoltant un tema, llegint alguna cosa o mirant una pel·li. A partir d’aquí es comparteix amb el grup i ens posem a treballar-hi.

Com valoren la seva experiència en els concerts? El directe és encara, malgrat els múltiples recursos del món virtual, la millor manera de connectar amb el públic?
Doncs sí. El directe és una de les millors recompenses per a un músic. És el moment on la música està viva i el que passa a allà passa només en aquell moment i és irrepetible. Aquest és l’‘estrany poder’ de la música.

El panorama musical català actual, com el veuen?
Molts grups. De qualitat, amb festivals consolidats. Com més gran i forta sigui la indústria, millor per fomentar que la música trobi escenaris. La música en directe en locals, en places, als carrers de ciutats i pobles, és la clau perquè segueixi creixent el planter musical del país.

Què recomanarien als grups que comencen?
Que creguin en el que fan. Que no deixin de desitjar que anirà bé. Que s’assessorin bé abans de signar un contracte i que es reinventin per destacar entre tota l’oferta.

Quins projectes preparen en un futur?
Tenim coses al cap. Imagineu-vos que ja estem pensant en el final de gira i just l’acabem de començar.

Com ha anat l’experiència d’elaborar el cava La taula petita, amb el Celler Alta Alella?
Fantàstic. Hem fet un vi del Maresme, d’Alella i ecològic. I de la mà d’una gent maca i de confiança com la Bodega Alta Alella. Hem estat en tots els passos del vi. Un plaer ajuntar Els Amics i el vi.

Quina relació tenen amb el Maresme?
Doncs jo visc a Sant Pol de Mar. És un lloc molt agradable. Les postes de sol al Maresme són especials. Mar i muntanya a tret de pedra.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari