Publicat el 25/04/2022

Si t’apassionen els automòbils i la història del motor, t’agradarà visitar els 6 museus de cotxes més fascinants del món. Segons els entesos, les seves exposicions de vehicles són de les més atractives del món.

 

Cité de l’Automobile, Mulhouse (França). Compta amb més de 500 models històrics de marques com Bugatti o Rolls-Royce, des de 1878 fins als nostres dies. Entre les seves joies podem trobar el Citroën 2CV i el 4/4 de Renault, el primer model d’aquesta marca fabricat a Espanya. Entre els més populars del segle XX destaca el Ferrari Testarossa.

Museo Nazionale dell’Automobile, Torí (Itàlia). Té una de les col·leccions més rares i interessants del seu tipus, amb gairebé 200 automòbils originals que van des de mitjans del segle XIX fins a l’actualitat, i més de vuitanta marques diferents de vehicles d’Itàlia, França, Gran Bretanya, Alemanya, Holanda, Espanya, Polònia i els Estats Units. Va ser creat el 1932 pel periodista i empresari Carlo Biscaretti i mostra l’automòbil com a reflex de l’evolució social de cada època.

Museu do Caramulo, Tondela (Portugal). Alberga una setantena d’automòbils, entre els quals destaquen peces històriques com un Peugeot de 1899, el vehicle més antic que encara roda pel país, o un Ford-T de 1909. També s’hi exposen cotxes de competició, com un Simca 1000, típic en competicions de ral·lis, o clàssics llegendaris de marques com Rolls-Royce, Bugatti, Austin i el Renault 4L, més conegut com a «Quatre llaunes». Així mateix, el museu compta amb motocicletes i bicicletes antigues, a més de diversos bòlids militars.

BMW Museum, Munic (Alemanya). Es va inaugurar el 1973, però hi van fer una forta reforma entre els anys 2004 i 2008. Disposa de més de 5.000 metres quadrats on s’exposa un nombre enorme de vehicles històrics de la marca, entre els quals hi ha motos i cotxes de competició, com un parell de F1. També mostra joies de la gran pantalla, com el Z3 de color blau de 1995 que James Bond va conduir a la pel·lícula Goldeneye.

British Motor Museum, Warwickshire (Anglaterra). Es tracta de la col·lecció més gran del món dedicada exclusivament a l’automòbil britànic. Està formada per més de 300 models de cotxes de gairebé totes les marques angleses, des de 1896 fins als temps actuals. Entre les seves joies destaquen els Jaguar, Land Rover, Austin i Morris, a més dels mítics models de Rolls-Royce Auburn 851 (1935) i Phantom IV (1970).

Petersen Automotive Museum, Los Angeles (EUA). La majoria d’especialistes el consideren el millor museu automobilístic generalista dels Estats Units. Compta amb més de 300 models americans de tots els temps, i també s’hi exhibeixen cotxes cedits per col·leccionistes o fundacions. A més, inclou la mostra més gran del món de cotxes relacionats amb el cinema, la televisió i l’espectacle.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari