Publicat el 02/12/2021

És bastant comú que en fer un te es cometin errades que li treuen qualitats nutricionals i de sabor a la beguda i, fins i tot, alguns dels seus beneficis per a la salut. Aquest són els sis errors que, segons els experts, se solen cometre quan es prepara una tassa de te:

 

  • Temperatura de l’aigua i temps d’infusió S’ha de tenir en compte quin tipus de te s’està preparant per adequar la temperatura de l’aigua, que pot variar entre 60 i 95 ºC. També el temps d’infusió s’ha d’ajustar a cada varietat.
  • El lloc de conservació És important conservar el te en llocs secs, allunyats de la humitat, del sol i de la calor, així com d’aliments que amb la seva olor puguin contaminar-ne l’aroma i el sabor.
  • L’aigua La duresa de l’aigua de l’aixeta i altres factors pot afectar el gust del te, per això els experts recomanen utilitzar aigua embotellada amb baixa mineralització o de filtre.
  • La tassa S’ha de preparar la tassa on se servirà el te per evitar que baixi la temperatura de l’aigua. Per fer-ho, només cal que vessem aigua calenta dins la tassa, la deixem una estona fins que el recipient estigui tebi i, llavors, la
    buidem.
  • Afegir-hi llet, sucre o llimona Si el te es prepara de manera correcta, no hi ha d’haver necessitat d’utilitzar sucre, edulcorant ni llet per suavitzar-lo. Així podrem apreciar-ne el sabor i tots els matisos.
  • Escalfar l’aigua amb el te a dins S’ha d’escalfar primer l’aigua, i a banda, posar les fulles de te en el dispositiu per fer la infusió, introduir-lo a la tassa i, després, abocar l’aigua calenta sobre les fulles per tal d’obtenir tot el seu sabor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari