Publicat el 15/09/2023

Eliminar tatuatges, preguntes i respostes.

 

Gràcies als avenços de la tecnologia, l’eliminació de tatuatges ha esdevingut una tècnica molt habitual. Tot i això, els especialistes ofereixen una sèrie de respostes per resoldre els interrogants que es plantegen les persones que volen esborrar de la seva pell algun tatuatge.

 

Com s’eliminen els tatuatges? S’aplica llum làser a l’àrea tatuada de la pell. Les partícules de tinta del tatuatge absorbeixen aquesta energia i es descomponen en fragments més petits. En els dies posteriors, el sistema immunitari del cos elimina les partícules de tinta trencades, cosa que fa que el tatuatge s’esvaeixi.

Quantes sessions es necessiten? Depèn del tipus de tatuatge, de la mida i de la zona on estigui, així com del color de la pell i de la tinta. Si el tatuatge és a les capes superficials de la pell, la seva eliminació és més ràpida. Les pells clares solen necessitar menys sessions, però cal tenir en compte que hi ha zones del cos on la pell és gruixuda i el pigment penetra de manera més profunda, com és el cas de cames, braços i esquena. També hi ha pigments més difícils d’eliminar, com el vermell, el groc i el verd. Les tintes negres i els colors foscos, en canvi, responen millor al tractament. D’altra banda, eliminar un tatuatge petit sempre necessitarà menys sessions que un que ocupi una gran extensió de pell.

És dolorós? L’aplicació de làser es percep com a petits pessics. Poden arribar a resultar una mica molestos, però mai dolorosos. Tot i així, abans de començar el tractament, s’hi aplica una crema anestèsica i durant el procés se sol aplicar fred sobre la pell per minimitzar-ne les molèsties. Cal tenir en compte, però, que el dolor dependrà en gran mesura de la zona a tractar.

Cal prendre alguna precaució després de les sessions? Durant almenys vint dies cal evitar el sol, les fonts de calor (aigua calenta, calefacció…) i productes agressius (que no tinguin un pH neutre). Per ajudar la cicatrització, és recomanable aplicar una crema regeneradora.

Deixa alguna cicatriu o marca? En el passat, quan els tatuatges s’eliminaven solien deixar cicatrius visibles, però ara, gràcies al làser, la pell no pateix cap mal. Si se segueixen les indicacions del metge, amb prou feines quedarà marca, encara que és possible que hi hagi una petita pèrdua de pigmentació de la pell.

Es pot fer un altre tatuatge a la mateixa zona? Sí, sempre que se segueixin les indicacions de l’especialista i que hagi passat el temps necessari perquè el procés de cicatrització de la pell hagi finalitzat. El metge serà qui aconselli i adverteixi sobre això.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari