Publicat el 20/05/2018

El Zumba és una barreja de ritmes llatins i exercicis aeròbics que s’ha convertit en la rutina de moda per mantenir-se en forma. Es tracta d’una disciplina de fitnes ideada per un colombià, Alberto ‘Beto’ Pérez. El seu nom és un derivat de la paraula rumba, que és com els colombians denominen col·loquialment les festes.

El que Alberto Pérez volia era que es gaudis fent exercici, que els practicants es divertissin i es sentissin bé amb ells mateixos; en definitiva, que fossin feliços, i que assistir a les classes per fer exercici fos una autèntica festa, una rumba.

El Zumba és un programa de fitnes basat en balls i exercicis aeròbics. Les coreografies més conegudes del Zumba inclouen cançons i moviments de balls de diferents estils musicals, en general llatinoamericans. Aquests exercicis s’utilitzen per treballar molts grups musculars; en particular es focalitza la tonificació del tronc, braços, cames, esquena i glutis.

Les classes de Zumba solen durar prop d’una hora. Durant les sessions, les persones que hi participen practiquen coreografies basades en cançons d’estils com la salsa, el merengue, el mambo, el tango, la rumba, el txa-txa-txa, la cúmbia i el reggaeton. Aquest component d’oci i de versatilitat ha contribuït en gran mesura a la popularitat de la disciplina.

Les classes de Zumba són molt beneficioses per a les persones que volen fer exercici amb regularitat. No importa l‘edat ni el nivell de destresa: les classes de Zumba són apropiades per a tothom.

Si us agrada ballar ritmes llatins i voleu fer exercici d’una manera divertida, el Zumba és una excel·lent alternativa i un programa d’exercici ideal.

Redacció La Clau

Deixa un comentari