Publicat el 16/12/2021

El torró més car del món, fet amb tòfona blanca i pa d’or

Fa poc més d’un mes, el 7 de novembre, va celebrar-se per primer cop el Dia Mundial del Torró. Es tracta d’una efemèride que els empresaris del sector torroner de Xixona i Alacant portaven temps demanant, en tractar-se d’un producte amb més de 500 anys d’història i típic de la dieta mediterrània.

 

Per festejar-ho, una firma de torrons que des de la postguerra espanyola fa gala de fer el més car del món d’aquests productes va concebre una edició de col·leccionista amb barres que inclouen ingredients de luxe com la tòfona blanca d’Alba, el safrà de la Manxa o el gra de cafè Kopi Luwak, un dels més costosos que hi ha.

L’emblemàtica marca xixonenca de torrons exposa per temps limitat i ven per encàrrec a la botiga exclusiva que ha obert a Madrid aquesta col·lecció de tres creacions úniques. Juntament amb els torrons, massapans i dolços de la casa que oferiran durant tot l’any s’hi troba exposada de manera temporal l’edició de col·leccionista.

Les tres creacions de gurmet s’elaboren a Xixona amb ingredients de la recepta original, que data del 1725 i s’ha transmès al llarg d’onze generacions. Segons informa el diari ABC, el torró amb tòfona blanca d’Alba –la varietat de tòfona més exclusiva i apreciada– i pa d’or es ven a 250 euros la pastilla.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari