Publicat el 19/06/2020

Davant la possibilitat que la nostra mascota reaccioni malament als sorolls dels petards, és necessari prendre certes precaucions:

La nit de Sant Joan, manteniu la vostra mascota dins de casa, si pot ser en una habitació tranquil·la i aïllada del soroll, un lloc on se senti particularment a gust, amb les seves joguines.

Tenint en compte que en aquesta època mai no saps quan algú pot encendre un petard, és recomanable anar amb molt de compte en passejar el nostre gos, ja que és fàcil que en sentir-ne un s’espanti i surti corrent.

També és bona idea passejar el vostre gos abans que arribi la nit, en una hora que sapiguem que no hi ha gaire gent tirant petards i de màxim soroll quotidià, sempre lligat amb corretja per evitar que s’espanti i fugi en esclatar-ne un.

Si és la primera nit de Sant Joan de la nostra mascota, és molt probable que en sentir un soroll fort vingui a buscar refugi amb nosaltres. En aquest moment hem de mantenir-nos tranquils i intentar transmetre-li aquesta mateixa sensació al nostre gos, amb normalitat. Si intentem tranquil·litzar-lo amb moixaines i carícies, és molt possible que el gos, davant un estímul positiu com aquest, dramatitzi la situació i que per tant mostri més conducta de por.

És important no reforçar, sense voler, aquest comportament que volem evitar. Hem d’intentar que senti que no té cap motiu per preocupar-se.

 

Hospital veterinari Garbí

Deixa un comentari