Publicat el 07/08/2019

Els gossos, com els humans, poden patir cremades solars. Per això, és important que durant l’estiu utilitzin un protector solar específic. I no s’hi val fer servir el nostre, ja que pot contenir ingredients tòxics per al seu organisme.

Les zones més sensibles del gos són les que tenen menys pigmentació, com el musell, la punta del nas i de les orelles, les parpelles i la zona que envolta la boca. Altres parts on tampoc no hauria de faltar la protecció solar són l’interior de les potes, l’abdomen i els engonals.

El grau de protecció que necessita un gos ve donat pel seu pèl i color de pell. Les races de pèl curt i color blanc o clar són especialment vulnerables als danys solars. També ho són aquells gossos que han perdut el pèl a causa d’alguna malaltia de la pell, al·lèrgia, cirurgia o càncer. Per això, es desaconsella afaitar-los, ja que el pelatge actua a manera de protector natural contra l’exposició al sol.

L’elecció de protectors dissenyats especialment per a gossos és l’opció més recomanable i segura per protegir el teu company contra els efectes de les radiacions solars. A més de cremes, hi ha locions, gels o aerosols per facilitar l’aplicació a zones extenses del cos de l’animal.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari