Publicat el 19/05/2016

De Vilassar de Dalt, la companyia de teatre amateur El Ternal Teatre acosta al públic les seves propostes escèniques, que abasten un ampli ventall temàtic. El grup ve representant obres com Els Pastorets, Cyrano de Bergerac, El coronel Ocell o El nom, entre d’altres. Parlem amb ells de les seves propostes i projectes, i de com veuen el panorama teatral del moment.

 

Com neix la companyia de teatre amateur El Ternal Teatre? On tenen la seu?
De fet, la companyia és el grup de teatre del Casal Popular, una entitat vilassarenca que l’any passat va celebrar el seu 125è aniversari i que n’és la seu. El Casal, abans que existís com a tal, ja representava Els Pastorets. Sempre ha estat molt lligat al teatre, i d’allà han sortit reconeguts actors i actrius, com la Mercè Bruquetas.

Quines són les obres principals que han representat fins al moment?
L’obra més principal és Els Pastorets, ja que és la base del nostre teatre. En aquest espectacle participen més de 100 persones! Allà és on tots comencem a fer els primers passos en teatre. Tot i així, hem representat grans muntatges, com Cyrano de Bergerac, El coronel Ocell o, l’any passat, El nom, amb molt d’èxit.

Quins projectes es plantegen de cara al futur?
Doncs en aquests moments estem assajant El mètode Grönholm, de Jordi Galceran, que estrenarem el 10 de juliol. De cara a 2017, farem una gran sacsejada amb la representació d’Amadeus, de Peter Shafer, un gran muntatge que iniciarem passat aquest estiu.

Quina relació mantenen amb Vilassar de Dalt?
El teatre forma part de l’ADN de Vilassar. Hi ha més de cinc companyies teatrals, i entre totes tenim col·laboracions i projectes conjunts. El Casal, però, és la base del teatre al nostre poble. Tots hem passat per allà en algun moment per fer teatre.

Poder representar a l’espai de La Massa és tot un privilegi. Com ho viuen?
Normalment representem els nostres muntatges al nostre teatre, ja que és casa nostra i hi podem fer un munt de coses, tot i no poder gaudir de gaire equipament tècnic. A La Massa representem Els Pastorets, sobretot per la magnitud del muntatge i perquè l’equipament tècnic i el personal que hi treballa ens facilita molt la feina. És un gran teatre del qual podem gaudir tots els vilassarencs!

Quanta gent integra la companyia i de quines edats? D’on són majoritàriament?
La nostra companyia no té un número definit d’integrants. La gent entra i surt i participa en els diferents espectacles. Tot i així, sí que és veritat que tenim un grup de persones que, d’alguna manera, marquen el ritme de la companyia.

El teatre amateur viu un moment molt intens a Catalunya? Pensen que caldria més suport des de les institucions o del públic?
L’associacionisme, en general, viu bons moments, i això també es reflecteix en les companyies de teatre amateur. És un bon lloc on es comparteixen experiències i vivències amb altres persones, i un dels motors culturals del nostre país.

El teatre continua tenint el seu espai en l’era audiovisual. Quines són les claus per aconseguir la fidelització del públic, en aquests moments que no és gens fàcil per tanta oferta de tants àmbits?
La fidelització s’aconsegueix treballant molt i bé. És bàsic ser el més ‘professionals’ possible. El públic s’ha de respectar. Estem oferint un espectacle al qual ha dedicat una estona del seu temps per venir-lo a veure, i per tant mereix rebre el màxim dels qui som dalt de l’escenari. Si a més t’ho passes bé actuant, es crea una energia bestial entre públic i actors, que esclata al final amb un gran aplaudiment. Això és el millor del teatre, que públic i actors tornin a casa amb un gran sabor de boca!

Deixa un comentari