Publicat el 13/05/2018

El te verd és una beguda natural que forma part de la medicina tradicional xinesa des de fa centenars d’anys. El seu consum es va estendre a poc a poc per tot el territori asiàtic i actualment es cultiva en molts altres llocs del món.

A diferència d’altres tipus de tes, aquest no passa a través de processos de fermentació i conserva la totalitat dels seus antioxidants i polifenols. Aquestes substàncies són les que li confereixen les seves bondats per a la salut, les quals van des del control del pes fins a la prevenció de la salut cardiovascular, la diabetis, les malalties d’Alzheimer i Parkinson…

Però… el seu consum no ha de superar les dues tasses al dia, ja que els excessos tenen conseqüències negatives com ara: Mal de cap – Nerviosisme – Diarrea – Trastorns de son – Irritabilitat – Augment del ritme cardíac – Marejos.

D’altra banda, no s’ha d’ingerir en cas d’estar prenent medicaments o begudes alcohòliques. Això es deu al seu contingut de cafeïna que, en combinar-se amb altres substàncies, pot ocasionar reaccions no desitjades. No està recomanat per a dones embarassades o lactants perquè pot comportar efectes adversos que afecten el nadó.

Els pacients amb pressió arterial alta, anèmia i afeccions digestives han d’evitar-ne el consum o fer-ho sota supervisió mèdica.

El consum responsable d’aquest te és el que determina si és beneficiós o no per a la salut. Molts cauen en l’error de prendre’n en excés en el seu afany per perdre pes, sense saber que en realitat li estan fent mal al seu cos.

Procureu no excedir les dues tasses al dia i descobrireu que pot fer molt pel vostre benestar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari