Publicat el 03/07/2017

Des de la infància hem de tenir una sèrie de precaucions perquè un excés de sol fa que estiguem més predisposats a patir un càncer de pell, un envelliment prematur de la pell, cataractes, etc.

L’envelliment de la pell és un procés dinàmic del qual ningú no s’escapa. Però la seva evolució no depèn només dels factors genètics i hormonals, sinó també dels ambientals (fotoenvelliment), i aquests els podem controlar.

A causa del deteriorament de la capa d’ozó, el sol ja no és el d’abans, ja que ha augmentat la quantitat de radiació solar. Ara que estem a l’estiu i estar bronzejat està de moda, hem de tenir, més que mai, cura de la nostra pell.

Els dies previs a prendre el sol va bé posar-se crema hidratant a la cara i al cos. Cal posar-nos la crema amb protecció una mitja hora abans de l’exposició i tornar-nos-la a posar després de cada bany i cada dues hores.

Com el sol es reflecteix a la sorra, l’aigua, la neu o l’herba, cal protegir-nos també amb roba, gorres, ulleres i para-sols. Les gorres i els barrets d’ala ampla són una excel·lent solució per protegir el cap i la cara.

Les ulleres de sol són una eina molt útil per protegir els nostres ulls de l’excés de radiació, però és molt important que tinguin filtres de protecció per a raigs ultraviolats i s’adaptin a la persona.
Eviteu l’exposició entre les 12 h i les 16 h, ja que són les de màxima radiació. Si no és possible evitar-ho, procureu utilitzar roba espessa, preferiblement de cotó, amb mànigues i pantalons llargs.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari