Publicat el 13/03/2023

El que podem pintar a casa per renovar la decoració.

 

Les parets no són l’única cosa que podem pintar d’una llar. Segons els decoradors, hi ha multitud d’elements dins dels habitatges als quals podem aplicar color per donar un aire nou a la decoració.

 

Sempre que es parla de pintar l’interior d’una casa o d’un pis, pensem en les parets de l’habitatge i, tanmateix, hi ha altres llocs que amb una capa de pintura donen un canvi d’imatge a tot l’ambient. Els professionals de la decoració donen idees sobre algunes de les coses que podem renovar i personalitzar gràcies a la pintura:

Taules auxiliars i tamborets. Les peces petites de mobiliari ens poden ajudar a atrevir-nos amb mobles més grans, si veiem bons resultats. Per això, és molt bona idea començar per pintar un tamboret o una taula auxiliar.

Mobiliari de fusta. Un vell armari fosc pot transformar-se amb només una mà de pintura. I això passa amb qualsevol peça de mobiliari de fusta: ja sigui en blanc o en color, la pintura el convertirà en un moble molt diferent. Si no ens hi atrevim, podem pintar-lo de manera parcial; per exemple, en el cas de la taula del menjador podem pintar-ne només les potes.

Radiadors. Solen estar pintats de blanc o de color clar per no cridar l’atenció. Però si volem donar originalitat i vitalitat als nostres ambients, els podem pintar d’algun color cridaner. Això sí, cal tenir present que els esmalts dels radiadors han de ser específics per suportar la calor.

Sòls de fusta. Canviar el color del terra dona un toc diferent a tota la llar. El procés no és complicat, però requereix temps. Per això, el més aconsellable és contractar un especialista, que aconseguirà el resultat desitjat: emblanquiment, decapatge, envernissat…

Interruptors i endolls. Queden molt originals i són molt fàcils de pintar. Els endolls i interruptors de colors queden de meravella als dormitoris infantils. El més recomanable és aplicar-los pintura d’un sol color, però també es poden decorar amb algun motiu.

Rajoles. Si pintem les rajoles de la cuina i les del bany, veurem que el resultat és espectacular. Però ens hem d’assegurar que les rajoles estan en bon estat, ja que, si tenen esquerdes, la pintura no les millorarà.

Portes. Les de fusta són les que millor es pinten. Si no tens experiència a pintar, el millor és deixar-te aconsellar per un professional, que t’assessorarà perquè escullis la pintura adequada segons el tipus de portes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari