Publicat el 14/04/2020

La papaia és una fruita tropical que té un color entre el taronja i el groc, amb un increïble sabor i moltes propietats medicinals. Si bé fa uns anys es considerava una fruita exòtica, avui dia es pot trobar a gairebé tots els països, ja que l’arbre dóna fruits durant quasi tot l’any i els països productors l’exporten a tot el món.

La forma més habitual de consumir-la és crua, i si es refrigera una mica a la nevera, és molt millor. Es talla longitudinalment, se’n retiren les llavors i es menja com es faria amb un meló. Es pot regar amb una mica de suc de llima o llimona. També se’n poden preparar saboroses amanides, batuts i gelats, o bé combinar-la amb altres fruites tropicals o de l’estació.

Els pobles natius de l’Amèrica Llatina la coneixen com a «la fruita de la bona salut». I és que, a banda d’antioxidants, conté fibra natural, betacarotè, àcid fòlic i moltes vitamines, entre altres nutrients. Els beneficis de la papaia són múltiples: és bona per a la salut de la pell, redueix el colesterol i, sobretot, ajuda a protegir el sistema digestiu i, de retruc, l’immunitari.

La papaia pot regular la funció intestinal perquè la fibra soluble que conté la capacita per formar col·loides gelatinosos en contacte amb l’aigua que hi ha a l’intestí. Els col·loides augmenten la massa dels excrements i, així, ajuden a evacuar en cas de restrenyiment i també «lliguen» els excrements en cas de diarrea, de manera que deixen de ser líquides i irritants. També està especialment indicada quan hi ha un excés d’estrògens dolents, que provoquen migranyes, contractures, síndrome premenstrual, etc. La papaia ajuda a eliminar els estrògens del fetge i evita que s’acumulin a l’organisme. A més, és un gran antioxidant que contribueix a eliminar i neutralitzar els tòxics químics i els residus del metabolisme hormonal.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari