Publicat el 19/03/2017

El poder relaxant de l’hidromassatge. Al llarg de la història, pobles de nombroses cultures han sabut gaudir dels beneficis de la hidroteràpia mitjançant l’aprofitament dels salts d’aigua, fonts termals o cases de banys.

Però quan el 1968 el senyor Roy Jacuzzi va crear la primera banyera d’hidromassatge amb diferents broquets per fer moure l’aigua mitjançant un motor, que és en essència allò en què es basa la banyera d’hidromassatge, va ser el moment que l’experiència plaent del bany va fer un salt qualitatiu.

Amb el pas del temps, aquestes banyeres han anat evolucionant, però mantenint sempre la idea de dotar-les de broquets d’aigua a pressió que facin massatge a les zones tenses, adolorides o cansades, com poden ser les cervicals o el clatell.

Avui, aquestes banyeres també incorporen boques d’aire que alegren l’aigua amb les seves bombolles. Si l’aigua ja per si sola és l’element relaxant per excel·lència, dirigida a pressió, de manera que activi la circulació i tonifiqui els teixits, aconsegueix també alliberar l’estrès acumulat i alleujar el cansament i les sobrecàrregues musculars d’una forma agradable.

Es recomana principalment a les persones que passen moltes hores dretes, ja que facilita el retorn venós, relaxa la musculatura i permet una major flexibilitat. També ajuda a alleujar l’artritis, així com la inflamació i rigidesa articular, en incrementar el reg sanguini en les àrees adolorides.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari