Publicat el 28/02/2020

La vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha confirmat que l’assignació econòmica de la nova edició del Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible, més conegut com a Moves, serà de 65 milions d’euros, un 40 % més que en la 1a edició.

Ribera va explicar algunes de les característiques del Moves II, que es posarà en marxa aquest 2020, durant la celebració de les conferències sectorials de Medi Ambient i d’Energia, l’òrgan de cooperació entre el Govern central i les comunitats autònomes. Tot i que la ministra no va anunciar la data en què començaran a estar disponibles les ajudes, es destinaran a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, la instal·lació d’infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, la implantació de sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques i la posada en marxa de mesures de plans de transport a la feina en empreses.

Pel que fa al repartiment econòmic, seguirà vigent el criteri emprat en l’anterior edició, basat en el cens de població de cada comunitat autònoma, i cobrirà els incentius per a l’adquisició de vehicles, infraestructura de recàrrega i ajudes a les empreses per a la implementació de plans per al transport d’empleats.

Professionals autònoms, persones físiques i jurídiques, comunitats de propietaris i sector públic podran optar als ajuts del Moves II que, com en l’anterior edició, estarà gestionat per les comunitats autònomes en coordinació amb l’Institut per a la Diversificació Energètica (IDAE).

L’edició actual del Pla Moves preveu ajudes de 5.500 euros a particulars per a la compra d’un cotxe elèctric, tot i que el beneficiari ha de donar de baixa un vehicle de més de deu anys d’antiguitat i en propietat durant un mínim de dotze mesos.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari