Publicat el 22/06/2020

La Direcció General de Trànsit (DGT) ja fa temps que avisa dels riscos que comporta utilitzar recanvis pirata per als cotxes, ja que no només pot generar problemes en el vehicle, sinó que compromet la seguretat viària. Fa uns mesos, des del seu compte oficial de Twitter, la DGT llençava aquest missatge d’alerta:

«Sols utilitzar recanvis pirata? Pensa-t’ho dos cops. Són un greu risc per a la seguretat viària per deficiències i mal funcionament. Compra a llocs oficials o de credibilitat contrastada i sospita de les superofertes».

La DGT alerta que cada vegada hi ha més presència de falsificacions en els recanvis per a l’automòbil. Fa molts anys que es falsifiquen eixugaparabrises i accessoris interiors, però actualment la pràctica de copiar tota mena de recanvis i components del cotxe s’està estenent. La falsificació més habitual és la de bombetes i fars, tot i que també són molt habituals les de bugies, filtres, lubricants o llantes.

La DGT aconsella fugir de botigues desconegudes i tallers il·legals de cotxes i sospitar quan els preus s’allunyin massa del cost del component que utilitzarem. Una recomanació senzilla és fiar-nos únicament de les botigues de confiança, ja siguin físiques o virtuals, que compten amb reputació i que ens ofereixin garantia en els seus productes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari