Publicat el 14/09/2018

Un restaurant asturià, Llagar de Colloto, d’Oviedo, ha pagat 14.300 euros per una peça de Cabrales elaborada per la formatgeria Valfriu i considerada la millor d’aquest 2018. Tot i que el preu de sortida era de només 1.000 euros, la renyida licitació entre els 15 restaurants que aspiraven a endur-se el formatge va aconseguir elevar finalment la xifra per sobre dels 14.000 euros.

La subhasta anual d’aquesta varietat de formatge sempre assoleix preus molt alts, però aquest any ha arribat a una xifra mai assolida en les 48 edicions que fa que se celebra el certamen dedicat al formatge més reconegut d’Astúries i que durant mesos madura en coves dels Pics d’Europa.

L’interès que desperta el Cabrales no només s’ha vist reflectit en el preu, sinó també en el nombre d’hostalers que es van apuntar a la subhasta, el doble que en l’edició de 2017. En aquesta ocasió van ser 15 els restaurants, majoritàriament d’Astúries però també de Madrid, Toledo, Granada i Mallorca, els que van participar en la subhasta per aconseguir el millor formatge d’aquesta varietat de la temporada.

Fins ara el preu més alt pagat per un Cabrales en una subhasta eren els 11.000 euros que es van assolir el 2011.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari